Δείτε το συγκινητικό video με το οποίο η Ford αποχαιρετάει το θρυλικό Fiesta (video)


«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αυτοκίνητο...». Έτσι ξεκινάει το video με το οποίο η Ford λέει «αντίο» σε ένα από τα πιο εμβληματικά μικρά στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκίνησης.

  • 4/7/2023

Ήταν Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 όταν η Ford ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να τραβήξει την «πρίζα» και να βάλει τέλος στην 47χρονη ιστορία του επιτυχημένου Fiesta.

Η λαμπρή του ιστορία ξεκίνησε τον Μάιο του 1976 όταν βγήκε το πρώτο αυτοκίνητο από τη γραμμή παραγωγής του Saarlouis στη Γερμανία, ενώ μέχρι και σήμερα περισσότερα από 22 εκατ. αντίγραφα ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι δύο τελευταίες μονάδες του Ford Fiesta θα κατασκευαστούν στις 7 Ιουλίου στο εργοστάσιο της Κολωνίας και θα μεταφερθούν στους στόλους κληρονομιάς της εταιρείας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως έγινε γνωστό ο τερματισμός της παραγωγής του Fiesta ήρθε εξαιτίας της ανάγκης για περισσότερο χώρο στο εργοστάσιο στο οποίο κατασκευαζόταν, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer.

Η φθίνουσα ζήτηση για αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και το υψηλό κόστος που απαιτείται για τη μετατροπή του Fiesta σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ανάγκασαν τον κατασκευαστή να πάρει τη απόφαση να ολοκληρώσει τον κύκλο της παραγωγής του. 

Η Ford, για να πει το μεγάλο αντίο, δημιούργησε ένα αποχαιρετιστήριο video μέσα από το οποίο παρουσιάζεται η συγκινητική αναδρομή στην ιστορία ενός από τα πιο εμβληματικά μικρά στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Δείτε το video...