Δείτε το υπέροχο ρολόι της Porsche με έμπνευση από την 911 GT2 RS


H Porsche Design βγάζει στην αγορά έναν χρονογράφο ο οποίος θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους φίλους της εταιρίας. και τους φανατικούς των ρολογιών. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να το θαυμάζουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2020

Μπορεί η κατοχή μιας τετράτροχης Porsche να είναι ένα status σύμβολο αλλά και μηχανή για την χαρά της οδήγησης, όμως και ένα ρολόι από το ειδικό τμήμα της εταιρίας δεν πάει πίσω. Ιδίως όταν σημείο αναφοράς για την κατασκευή του είναι η εκπληκτική 911 GT2 RS.

Για την κατασκευή του αναλαμβάνει το τμήμα Porsche Design, ανάμεσα σε δεκάδες αντικείμενα πολύ υψηλού βιομηχανικού σχεδιασμού. Συνήθως τα ρολόγια που κατασκευάζει σχετίζονται με τα αυτοκίνητά της, και έτσι συμβαίνει και με αυτό το αριστούργημα του design και της ωρολογοποιίας. 

Ονομάζεται Chronograph 911 GT2 RS και προφανώς ως έμπνευση είναι το αντίστοιχο σούπερ σπορ μοντέλο της Porsche. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται υλικά που βρίσκουμε στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως το carbon fiber για τους δείκτες ή το δέρμα που έχει στο λουράκι, το οποίο έχει το δέρμα ακόμα και το χρώμα από το σαλόνι του συγκεκριμένου μοντέλου.

Το καντράν έχει άμεση σχέση με τον πίνακα οργάνων και το στροφόμετρο της RS, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται σε ανοιχτή θέα ο μηχανισμός του ρολογιού.  Μάλιστα το κάλυμμα έχει και αυτό την δική του σχεδιαστική αναφορά, αντιγράφοντας ακριβώς την ζάντα της GT2 RS. 

Το μοντέλο ξεχωρίζει από την ένδειξη RS ενώ υπάρχει και η αρίθμηση των μονάδων που θα κατασκευαστούν. Τα οποία προφανώς θα αγοράσουν οι φανατικοί φίλοι της εταιρίας, αλλά και όσοι μπορούν να αξιολογήσουν κάποια πολύ ξεχωριστά αντικείμενα αυτού του κόσμου.