Dieter Zetsche: Από τα αυτοκίνητα στα σούπερ μάρκετ!


Ένας από τους χαρισματικούς ανθρώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας των τελευταίων δεκαετιών συνεχίζει την καριέρα του και στην μεγάλη γερμανική αλυσσίδα σούπερμαρκετ Aldi

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/8/2019

Η αποχώρηση του Dieter Zetsche από επικεφαλής της Daimler ήταν ένα από τα γεγονότα της χρονιάς, με τον "μουστάκια" να έχει γράψει την δική του ιστορία επί 13 ολόκληρα χρόνια στο γερμανικό γκρουπ αλλά και σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Παίρνοντας μία παχυλή "σύνταξη" που σύμφωνα με πληροφορίες φθάνει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, είναι ελεύθερος πια να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας του.

Ήδη βρίσκεται στο προεδρείο της TUI, του γνωστού μεγάλου tour operator με έδρα το Ανόβερο και δραστηριότητα σε ολόκληρο των κόσμο. 

Όμως αυτό μάλλον δεν ήταν αρκετό για τον 66χρονο Zetsche ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, ανέλαβε και θέση συμβούλου στην τεράστια αλυσσίδα σούπερμάρκετ Aldi, απ' όπου παρέχει τις πολύτιμες γνώσεις του για οικονομικά και στρατηγικά θέματα.

Όχι και άσχημα για έναν άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στην αυτοκινητοβιομηχανία τις προηγούμενες δεκαετίες, και όπως όλα δείχνουν έχει αρκετά ακόμα να προσφέρει σε νέους και διαφορετικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.