Dodge Challenger Black Ghost εναντίον Ford Mustang GT500 σε drag race που οδηγεί αναστροφή (video)


Να τι συμβαίνει όταν δύο πανίσχυρα muscle cars παλεύουν σε ένα drag race που καταλήγει σε... αναστροφή.

  • ΦΩΤΟ: Edmunds Cars - YouTube
  • 23/7/2023

Τα drag races είναι μία δημοφιλής μορφή ανταγωνισμού στον χώρο του αυτοκινήτου. Κάθε είδος οχήματος μπορεί να στηθεί δίπλα σε άλλα, όμοια με αυτό, και να αναμετρηθεί στα 400 ή τα 800 μέτρα.

Αυτό το φορμάτ πήρε το κανάλι Edmunds Cars στο YouTube, και το τροποποίησε ελαφρώς: πρόκειται και πάλι για drag race, που όμως καταλήγει με τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή σε ένα κοινό σημείο. Με αυτόν τον τρόπο, δοκιμάζεται τόσο η επιτάχυνση και η ισχύς, όσο και η πέδηση κι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Στη μία πλευρά θα βρει κανείς το νέο Dodge Challenger Black Ghost, που φέρει κινητήρα V8 6,2L με απόδοση 818 PS και ροπή που αγγίζει τα 958 Nm. Το μοντέλο των 300 αντιτύπων ζυγίζει 2030 κιλά και διαθέτει 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Δίπλα του, το Ford Mustang Shelby GT500 του 2020. Αυτό τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V8 χωρητικότητας 5,2L, με ισχύ 770 PS και ροπή 847 Nm. Είναι κι αυτό πισωκίνητο, με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός 7τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου. Το βάρος του φτάνει τα 1890 κιλά.

Ποιο θα υπερτερήσει σε αυτό το U-drag;

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο: