Eγκαίνια για το νέο εργοστάσιο της Continental στο Sumter της Νότιας Καρολίνα


Την επίσημη τελετή εγκαινίων τίμησε η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα Nikki Haley, ο πρέσβης της Γερμανίας στις ΗΠΑ και αρκετές εκατοντάδες προσκεκλημμένων.

  • 10/3/2014

Την επίσημη τελετή εγκαινίων τίμησε η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα Nikki Haley, ο πρέσβης της Γερμανίας στις ΗΠΑ και αρκετές εκατοντάδες προσκεκλημμένων.

Η επένδυση ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Θα δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας. Η ετήσια παραγωγή θα φθάσει τα 8 εκατομμύρια ελαστικά, όταν το εργοστάσιο λειτουργήσει πλήρως.

Η Continental Tire the Americas, LLC (CTA) γιόρτασε πριν λίγες ημέρες τα επίσημα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου εργοστασίου παραγωγής ελαστικών της στο Sumter της Νότιας Καρολίνα. Η τελετή σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών του εργοστασίου καθώς και την παραγωγή ελαστικών. Τα ελαστικά που θα παράγονται στο εργοστάσιο του Σάμτερ θα βοηθήσουν την εταιρεία να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για τα ελαστικά της Continental και της General τόσο για την αγορά aftermarket όσο και για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας του το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 5 εκατομμύρια ελαστικά το χρόνο μέχρι και το 2017. Η δεύτερη φάση θα φέρει το εργοστάσιο σε πλήρη παραγωγική δυνατότητα, ανεβάζοντας τον ετήσιο αριθμό στα 8 εκατομμύρια ελαστικά.

Η συνολική επένδυση -που θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 νέες θέσεις εργασίας- ανέρχεται στο ποσό των 500.000.000 δολαρίων.

Ο Nikolai Setzer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Continental και επικεφαλής του Παγκόσμιου Τμήματος Ελαστικών, μας εξηγεί: «Η δημιουργία αυτού του εργοσ-τασίου είναι πάρα πολύ σημαντική για την επέκτασή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η πανέμορφη νέα μονάδα είναι εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά ώστε να παράγονται τα ελαστικά σε κορυφαία ποιότητα για επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και ελαφρά φορτηγά. Και το σημαντικότερο, ξεκινήσαμε την παραγωγή τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό μας προγραμματισμό! Το εργοστάσιο του Σάμτερ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας στρατηγικής ανάπτυξης της Continental. Η επένδυση των 500.000.000 δολαρίων υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην τελειότητα και την ανάγκη μας να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα στους πελάτες μας.»

Πέρα από τις ΗΠΑ, η Continental αναπτύσσεται συνεχώς, αυξάνοντας την παραγωγή της στην Ρωσία, την Κίνα και την Ευρώπη ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις α-νάγκες των πελατών της, παγκοσμίως.

«Σήμερα γιορτάζουμε τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Continental στο Σάμτερ - μία επένδυση 500.000.000 δολαρίων που θα δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίες. Η επιτυχία της Continental στη Νότια Καρολίνα δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα του ιδανικού συνδυασμού των κορυφαίων προϊόντων με ένα δυνατό επιχειρηματικό περιβάλλον και εξειδικευμένο προσωπικό», δήλωσε η κυβερνήτης της Νότιας Καρολί-να, Nikki Haley.  «Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα της δυνατότητας της Νότιας Καρολίνα να παρέχει τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ στην παραγωγή προϊόντων για κάποιες από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.»

«Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν επιλέξει τη Νότια Καρολίνα ως τον προτιμώμενο τόπο για να επενδύσουν. Αισθάνονται ευπρόσ-δεκτοι από την ξακουστή φιλοξενία των ανθρώπων της αλλά και εμπορικά φιλόξενοι αφού τόσο διοικητικά, όσο και εμπορικά, ο τόπος αυτός παρέχει εξαιρετικό επιχειρη-ματικό κλίμα. Τα εγκαίνια του εργοστασίου της Continental υπογραμμίζουν την αξία και την σημαντικότητα όλων των παραπάνω», δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας στις ΗΠΑ, Δρ. Peter Ammon.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 390 προσλήψεις στο Σάμτερ. Μέχρι το τέλος του 2014, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εργαζόμενων θα φθάσει τους 570. Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων -όταν το εργοστάσιο θα λειτουργεί με πλήρεις ρυθμούς- θα είναι 1.600 άτομα.