Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 – Ποια είναι τα πρόστιμα;


Όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα υπάρξει νέα παράταση. Ποιοι δεν θα πληρώσουν πρόστιμο αν χάσουν και αυτή την προθεσμία;

  • 28/2/2022

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στην πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2022 οπότε όσοι δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα στην εξόφλησή τους θα πρέπει να το πράξουν άμεσα. Θυμίζουμε πως από το Υπουργείο είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 28/2/2022.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές οδηγίες για να εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια καθώς και τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής.

Επίσης στις αρχές Φεβρουαρίου η ΑΑΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο όπου παρουσιάζονταν όλες οι περιπτώσεις όσων απαλλάσσονται από την πληρωμή.

Στην ίδια εγκύκλιο γνωστοποιούνταν όλες οι λεπτομέρειες για τις περιπτώσεις που αφορούν την ακινησία, την ανακύκλωση και τη μεταβίβαση οχημάτων εντός του διαστήματος της παράτασης.

Σημειώνεται ότι όσοι χάσουν και αυτή την προθεσμία πληρωμής θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο που σε κάποιες περιπτώσεις αντιστοιχεί στο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας. Αναλυτικά το πρόστιμο σε κάθε περίπτωση διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δίκυκλα/τρίκυκλα ή επιβατικά ΙΧ ποσό ίσο με τα Τέλη Κυκλοφορίας
  • Επιβατικά ΔΧ ποσό ίσο με το 50% των Τελών Κυκλοφορίας
  • Τέλη Κυκλοφορίας μικρότερα των 30€ δεν επιβαρύνονται με πρόστιμο