Εξηγήσεις για την κάμερα στο εσωτερικό του Model 3 δίνει η Tesla


Στο όνομα της… εξατομίκευσης πρόκειται να αξιοποιήσει η Tesla την κάμερα που βρίσκεται προεγκατεστημένη στο εσωτερικό του Model 3, αφήνοντας παρά τις λεπτομερείς εξηγήσεις αναπάντητα ερωτήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/7/2019

Την παρουσία μιας κάμερας η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του Model 3 καταγράφοντας τις κινήσεις του οδηγού και των επιβατών πρόκειται να αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον η Tesla ώστε να προσαρμόζει τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου στις εκάστοτε ανάγκες και επιθυμίες των επιβαινόντων.

Παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των επιβατών και αναγνωρίζοντας την ταυτότητά τους, οι λειτουργίες που σχετίζονται με την άνεση και την ψυχαγωγία  θα τροποποιούνται αναλόγως και σε πραγματικό χρόνο.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις που θα προσαρμόζονται στα μέτρα και τα σταθμά του οδηγού και των επιβατών είναι εκείνες των ηλεκτρικών καθισμάτων, των εξωτερικών καθρέπτες και του ηχοσυστήματος.

Παρά το γεγονός ότι η κάμερα βρίσκεται προεγκατεστημένη στο Model 3 από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του στην αμερικανική αγορά, η Tesla επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τις εφαρμογές που βασίζονται σε αυτήν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν η υπηρεσία αυτή θα προσφέρεται δωρεάν στους ιδιοκτήτες του Model 3 ή αν από το «ξεκλείδωμά» της θα προκύπτει κάποιο πρόσθετο κόστος.