Εκτοξεύονται οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων – Πόσο θα κοστίζει η αμόλυβδη το Πάσχα (video)


Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές προβλέπει ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας πρατηριούχων καυσίμων.

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2024

Πάνω από τα 2,00 ευρώ το λίτρο θα ανέβει το Πάσχα η τιμή της βενζίνης σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο πρατηριούχων καυσίμων, κ. Γιώργο Ασμάτογλου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι οι «τσιμπημένες» τιμές που βλέπουμε σήμερα στα πρατήρια δεν έχουν σχέση με την κρίση στη Μέση Ανατολή, αφού οι τιμολογήσεις έχουν γίνει αρκετές ημέρες πριν.

Συμπλήρωσε δε ότι εφόσον κλιμακωθεί η κατάσταση είναι πολύ πιθανό, όχι μόνο να εκτοξευθούν περαιτέρω οι τιμές, αλλά να υπάρχουν και ελλείψεις.

Από εκεί και πέρα σημείωσε ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 0,15 ευρώ. Η μέση πανελλαδική τιμή που δηλώνεται αυτή τη στιγμή είναι 1,98 ευρώ, όμως, όπως εξήγησε, η πραγματική είναι ήδη πολύ παραπάνω.

Oι αυξήσεις στα καύσιμα έρχονται λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, μια περίοδο που πολλοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν, με τις μέσες τιμές στην περιφέρεια να έχουν πατήσει για τα καλά τα 2,00 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες έχει φτάσει στα 2,30 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα 2,125 ευρώ, ενώ πάνω από τα 2,00 ευρώ είναι σε Λευκάδα, Ευρυτανία, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ασμάτογλου...

Πηγή: parapolitika.gr