Ελ. Βενιζέλος: Μπάρες με χρέωση για οδηγούς που καθυστερούν στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις


Ο χρόνος διέλευσης θα οριστεί στα 10 λεπτά και με τη συμπλήρωσή του ο οδηγός θα καλείται να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο για να εξέλθει από τον χώρο του αεροδρομίου.

  • 9/11/2022

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους οδηγούς που μπαίνουν με το αυτοκίνητό τους στους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του διεθνούς αερολιμένα το προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν μπάρες με σύστημα χρέωσης ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των οχημάτων.

Μάλιστα τονίζεται ότι τους τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανιζόταν συχνά από την αύξησης της επιβατικής κίνησης αλλά από την έντονη χρήση των αυτοκινήτων στη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.

Τα έργα για την τοποθέτηση των μπαρών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά, από τις επόμενες εβδομάδες μέχρι και το καλοκαίρι. Το οδικό τμήμα που εξυπηρετεί τους χώρους στάθμευσης (Μικρής Διάρκειας 1 & 2), το ξενοδοχείο καθώς και τη διαμπερή διέλευση οχημάτων από Νότο προς Βορρά για την Αττική Οδό δεν θα επηρεαστεί από τα έργα.

Ταυτόχρονα, η παροχή δωρεάν χρόνου παραμονής στους χώρους στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1 & 2 για 20 λεπτά θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες ενώ θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και αυξημένες ανάγκες.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του αεροδρομίου, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί διαδεδομένη και επιτυχημένη πρακτική με πολύ υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης των οδηγών και συμβάλλει σημαντικά στην τήρηση των χρόνων και στην αποσυμφόρηση των χώρων διέλευσης των οχημάτων.

Τέλος, σημειώνεται πως τυχόν ποσά που θα προέλθουν από τη χρέωση αυτή, θα διατεθούν για την ενίσχυση φορέα οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του «Ελ. Βενιζέλος» εδώ