Έλληνας φοιτητής ταξίδεψε από την Σκωτία στην Ελλάδα με ποδήλατο


Εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού και μετά από αλλεπάλληλες ακυρώσεις πτήσεων, ο Κλαίων Παπαδημητρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ταξίδι Αμπερντίν-Αθήνα χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του.

  • ΠΗΓΗ: INSTAGRAM - kleon.vs.lockdown
  • 21/7/2020

Η θέληση ενός Έλληνα φοιτητή να επιστρέψει την πατρίδα του αποδείχθηκε πιο ισχυρή από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γηραιάς ηπείρου τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

Βλέποντας την πανδημία του Κορωνοϊού να έχει αναστείλει κάθε φοιτητική ή μη δραστηριότητα, ο Κλαίων Παπαδημητρίου αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Σκωτία και ειδικότερα το Αμπερντίν και να επιστρέψει στην Αθήνα.

Αυτό όμως δεν ήταν εφικτό καθώς οι προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώνονταν με αποτέλεσμα ο Έλληνας φοιτητής να εγκλωβιστεί στη Σκωτία. Τότε σκέφτηκε την ιδέα να πάρει τον δρόμο της επιστροφής χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του και τον απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό.

Για να καλύψει τη απόσταση των 3.500 χιλιομέτρων, ο Έλληνας φοιτητής χρειάστηκε 48 ημέρες ποδηλατώντας 56 έως και 120 χιλιόμετρα κάθε ημέρα.

Οι γονείς του είχαν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τη θέση του μέσω μιας εφαρμογής, ενώ δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του που του πρόσφεραν στέγη όταν βρέθηκε στα μέρη τους.

Ο Κλαίων Παπαδημητρίου διέσχισε τη Μ. Βρετανία περνώντας στην ηπειρωτική Ευρώπη πριν καταλήξει μέσω της Γερμανίας και της Αυστρίας στην Ιταλία. Από εκεί αξιοποίησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της γείτονας χώρας με την Πάτρα από όπου και πραγματοποίησε το τελευταίο μέρος του ταξιδιού του που τον έφερε πίσω στην Αθήνα.