Ένα «ταπεινό» Opel Kadett τα βάζει με McLaren 720S των 1.200 PS και κλέβει τις εντυπώσεις (video)


Μπορεί στην όψη το γερμανικό μοντέλο να μοιάζει σχεδόν «μαμά», ωστόσο το μεγάλο ατού κρύβεται κάτω από το καπό.

  • 8/5/2024

Το Opel Kadett δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό μοντέλο το οποίο μεσουράνησε -και- στους ελληνικούς δρόμους για δεκαετίες, μέχρι που παρέδωσε τη «σκυτάλη» στο Opel Astra για να χτίσει με τη σειρά του τον δικό του μύθο.

Στη σημερινή μας ιστορία που παρουσιάζεται μέσα από το παρακάτω video πρωταγωνιστεί ένα Opel Kadett Ε, που κατασκευαζόταν από το 1984 έως και το 1991. Προφανώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στη σπορ, 16βάλβιδη έκδοση GSi, έχει ελάχιστα κοινά με τα αυτοκίνητα που κατασκεύαζε η γερμανική εταιρεία, εκτός από την εμφάνιση αφού μοιάζει σχεδόν «μαμά».

Κάτω από το καπό, όμως, υπάρχει ένας ακραία τροποποιημένος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας ο οποίος αποδίδει σχεδόν 900 PS στα 2,4 bar.

Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε στο drag strip του Race1000 που έγινε πριν λίγους μήνες στη Γερμανία και στήθηκε στην ευθεία για να τα βάλει αρχικά με ένα Dodge Challenger και στη συνέχεια με μία βελτιωμένη McLaren 720S των 1.200 PS. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο video ο... παλιός δείχνει να είναι αλλιώς.

Στο κλείσιμο του video το γερμανικό αυτοκίνητο τρέχει μόνο του στα 400άρι και «γράφει» ταχύτητα εξόδου 297.76 km, επίδοση που του χάρισε τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου στον αγώνα.

Απολαύστε το Opel Kadett εν δράσει…