Εντείνονται οι δοκιμές εξέλιξης του BMW iX3


Το νέο BMW iX3, το πρώτο EV SUV της φίρμας καθώς και άλλα μοντέλα της εντόπισε το ελληνικό Car and Driver να δοκιμάζονται εντατικά στα περίχωρα του Μονάχου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
  • 3/4/2019

Η BMW πρόσφατα ανακοίνωσε τη μεγάλη προϊοντική αντεπίθεση της που θα περιλαμβάνει πολλά νέα plug-in και ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα η εξέλιξή τους προχωρά με τόσο γοργά βήματα που σίγουρα δε μπορούν να μείνουν πλέον κρυφά. Στην επίσκεψή μας στο Μόναχο «συλλάβαμε» όχι ένα, αλλά τρία διαφορετικά μοντέλα της BMW με μασκαρισμένα τμήματα του αμαξώματος καθώς δοκιμάζονταν πυρετωδώς πριν την έναρξη παραγωγής τους. Πρόκειται για τις BMW iX3 και BMW X5 και BMW Σειρά 7 σε μελλοντικές εκδόσεις.

To iX3 παράλληλα με τις δοκιμές στον Αρκτικό κύκλο βρίσκεται ήδη σε δοκιμές και στη Γερμανία όπου και το συλλάβαμε με το φωτογραφικό μας φακό στον αυτοκινητόδρομο «9» στο Μόναχο. Βασισμένο στη συμβατική X3 διαθέτει λεπτομέρειες που ορίζουν τον EV χαρακτήρα του αυτοκινήτου όπως είναι η εμπρός μάσκα με τη διαφορετική αεροδυναμική. Υπενθυμίζουμε ότι τη σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει επιμεληθεί ο σχεδιαστής Παναγιώτης Καρράς. Από του χρόνου που θα ξεκινήσει η παραγωγή του, το BMW iX3 θα υιοθετήσει για πρώτη φορά την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive.

Ένας πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας και μπαταρίες υψηλής τάσης με προηγμένη τεχνολογία κυψελών προσδίδουν αυτονομία πάνω από 400 km και δυνατότητα χρήσης σταθμών φόρτισης DC με χωρητικότητα 150kW για φόρτιση της μπαταρίας. Το BMW iX3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται για όλη την παγκόσμια αγορά από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Joint Venture στο Κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής στο Shenyang. Να υπενθυμίσουμε ότι η Χ3 θα παράγεται και σε plug-in υβριδική έκδοση από τον Δεκέμβριο του 2019. Έτσι γίνεται το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα διατίθεται με συμβατικό κινητήρα καύσης και plug-in υβριδικό σύστημα – με την προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης το 2020.