Εντυπωσιακό video με την τοποθέτηση πεζογέφυρας 100 τόνων στη Λεωφόρο Αθηνών


Για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας χρησιμοποιήθηκαν δύο γερανοί όπου ο ένας είχε ανυψωτική δύναμη 350 τόνων και ο άλλος 800 τόνων.

  • ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • 19/7/2023

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα τοποθέτησης των νέων πεζογεφυρών που θα κάνουν πιο ασφαλή τη μετακίνηση των πολιτών στους δρόμους. Θυμίζουμε ότι τους προηγούμενους μήνες η Περιφέρεια Αττικής είχε παραδώσει προς χρήση τις πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι (Λ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών).

Το περασμένο Σάββατο τοποθετήθηκε σε χρόνο ρεκόρ ακόμα μία πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι (Παλατάκι) και αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να δοθεί προς χρήση στους πολίτες ώστε να διασχίζουν με ασφάλεια τη Λ. Αθηνών, σε ένα σημείο όπου έχουν γίνει πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.

Είναι άλλωστε μια από τις πλατύτερες λεωφόρους (8 λωρίδες) της Αττικής και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα είναι υψηλές. Την ίδια στιγμή οι υπόγειες διαβάσεις που υπάρχουν χρησιμοποιούνται από ελάχιστους, επειδή προκαλούν φόβο, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας των 100 τόνων χρησιμοποιήθηκαν δύο γερανοί που κατάφεραν να φέρουν εις πέραν την αποστολή τους με... ακρίβεια χιλιοστού. Ο ένας είχε ανυψωτική δύναμη 350 τόνων και ο άλλος (λευκός) 800 τόνων

Οι δύο πεζογέφυρες στο Χαϊδάρι κοστίζουν συνολικά 1.835.848,03 € (συμπ. Φ.Π.Α. 24%), δηλαδή κάτι περισσότερο από 900.000 ευρώ η κάθε μία. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ.

Δείτε το εντυπωσιακό video με την τοποθέτηση της πεζογέφυρας στο Παλατάκι...