Επίσημο: Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2023 θα γίνει αποκλειστικά στο Κατάρ


H αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και την γεωπολιτική τους επόμενους μήνες καθώς και για την πορεία της πανδημίας, ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την έκθεση της Γενεύης και να πορευτούν αποκλειστικά με το show του Κατάρ.

  • 19/8/2022

Οι διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν πριν από λίγες ώρες πως το event για το 2023 θα διεξαχθεί αποκλειστικά στο Κατάρ, ακυρώνοντας το πρώτο προγραμματισμένο μέρος που θα γινόταν στην ελβετική πόλη τον Φεβρουάριο.

Το αρχικό πλάνο ήθελε την έκθεση να διεξάγεται σε δύο μέρη. Το πρώτο θα «έτρεχε» από τις 14 έως και τις 19 Φεβρουαρίου στο Palexpo της Γενεύης και θα ακολουθούσε ένα δεύτερο, τον Νοέμβριο του 2023, στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα στο Doha Exhibition and Convention Center (DECC).

Η αβεβαιότητα όμως που υπάρχει για τους επόμενους μήνες στην Ευρώπη αναφορικά με τις γεωπολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις καθώς και με την πορεία της πανδημίας, δημιούργησε δεύτερες σκέψεις στους διοργανωτές οι οποίοι φοβήθηκαν ότι μπορεί οι εταιρείες να γυρίσουν την πλάτη στην έκθεση και να υπάρχει μικρή συμμετοχή.

Δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε από μία ανάλογη κατάσταση που είδαμε στην CES 2022, που ανάγκασε τους διοργανωτές να μειώσουν τη διάρκεια της έκθεσης αφού υπήρχε μικρή συμμετοχή από εταιρείες.

«Λόγω της αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική καθώς και των κινδύνων αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας οι διοργανωτές της έκθεσης αποφάσισαν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στη διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Κατάρ για το 2023. Κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διεξάγουμε την έκθεση στη Γενεύη τον Φεβρουάριο, αλλά στο τέλος οι κίνδυνοι υπερίσχυσαν», δήλωσε ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος του ιδρύματος «Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève».

Από την πλευρά του ο CEO της Έκθεσης της Γενεύης, Sandro Mesquita, δήλωσε: «Σε αυτούς τους αβέβαιούς καιρούς που διανύουμε πολλές εταιρείες δεν είναι σε θέση να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν σε μία έκθεση που θα γίνει στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μετά από αξιολόγηση όλων των δεδομένων αποφασίστηκε ότι η έκθεση δεν μπορεί να διεξαχθεί έτσι όπως είχε προγραμματιστεί. Για τις εταιρείες που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην έκθεση, τους fans αλλά και τους πιστούς επισκέπτες μας, λυπούμαστε για την ακύρωση της έκθεσης στη Γενεύη».