Έρχεται νέο μοντέλο από τη Lamborghini εντός Αυγούστου


Μαζί με τα οικονομικά στοιχεία της Lamborghini για το πρώτο εξάμηνο του 2022, έγινε γνωστό πως θα παρουσιαστεί ένα νέο αυτοκίνητο από την εταιρεία μέσα στον Αύγουστο.

  • 3/8/2022

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Lamborghini κατέγραψε ρεκόρ εσόδων και πωλήσεων στην ιστορία της, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική μάρκα παρέδωσε 5090 αυτοκίνητα, αύξηση της τάξης του 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021. Το πιο δημοφιλές της μοντέλο είναι η Urus, που αποτέλεσε το 61% των πωλήσεών της, ενώ η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας είναι αυτή των ΗΠΑ, καθώς εκεί πούλησε 1521 αντίτυπα.

Ως εκ τούτου, τα έσοδά της ανήλθαν στα 1,33 δισ. ευρώ (αύξηση της τάξης του 30,6%), ενώ το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα 425 εκ. ευρώ, που σημαίνει αύξηση 69,6%. 

Στο ακροτελεύτιο μέρος της σχετικής αναφοράς, όμως, η Lamborghini προσφέρει νέα στοιχεία για κάτι εξίσου σημαντικό: για το πότε θα δούμε το πρώτο από τα τρία νέα αυτοκίνητά της.

Αυτό θα γίνει εντός του Αυγούστου, και πιθανότατα θα είναι η νέα Urus για το 2023, κάτι που αποκάλυψε με δηλώσεις του ο CEO της εταιρείας, Stephan Winkelman, τον περασμένο Μάρτιο. Τα αποκαλυπτήρια πιθανώς να γίνουν στο Pebble Beach της Καλιφόρνια - όχι τυχαία, με βάση τη δύναμη της εταιρείας στην εν λόγω περιοχή.

Πιθανώς να δούμε μία έκδοση EVO, αλλά και μία plug-in υβριδική, θέλοντας να χτίσει πάνω στο γεγονός πως ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετές παραγγελίες για να παραμείνει σε καλά επίπεδα και για το 2023.