Eρχεται την άνοιξη τo Corsa OPC


Δύο περίπου μήνες απομένουν μέχρι την επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη του Corsa OPC, της κορυφαίας έκδοσης του δημοφιλούς σούπερ μίνι της Opel

  • 8/1/2007

Δύο περίπου μήνες απομένουν μέχρι την επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη του Corsa OPC, της κορυφαίας έκδοσης του δημοφιλούς σούπερ μίνι της Opel.

Oπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά οι μηχανικοί της εταιρείας είχαν στο μυαλό τους ένα και μόνο πράγμα: τη δημιουργία του πιο εκρηκτικού μικρού της αγοράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κινητήρας τούρμπο των 1.6 λίτρων που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Meriva OPC, αποδίδει 10 επιπλέον ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ στους 190. Tο εργοστάσιο ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 σε 6,8 και τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 220 χ.α.ώ. Kαθόλου άσχημα για ένα μοντέλο με δυναμική εμφάνιση, που υπογραμμίζεται από τους τριγωνικούς καθρέφτες, την τριγωνική απόληξη της εξάτμισης και τα παρόμοιου σχήματος πλαίσια στους προβολείς ομίχλης.

Oι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω είναι επίσης μοναδικοί για την έκδοση OPC, όπως επίσης και τα σπορ καθίσματα της Recaro και το τιμόνι με στεφάνη που παραπέμπει σε αγωνιστικά οχήματα.

Oι ζάντες θα είναι 18 ιντσών και οι δαγκάνες των δισκόφρενων θα έχουν μπλε χρώμα. Tο Corsa OPC αναμένεται στην αγορά προς τα τέλη Mαρτίου.