Ferrari F8 Tributo by Mansory: Η πράσινη κόλαση!


Ο οίκος Mansory «περιποιείται» τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά την Ferrari F8 Tributo, φροντίζοντας παράλληλα και για τη μηχανική της βελτίωση.

  • 20/4/2021

Η τελευταία δημιουργία του βελτιωτικού οίκου Mansory έχει να κάνει με την εξωτική Ferrari F8 Tributo, την οποία μεταμορφώνει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αλλά και μηχανικά.

Ο συνδυασμός των χρωμάτων του αμαξώματος σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο body kit και την αναβάθμιση στην ιπποδύναμη και τις επιδόσεις, προσδίδει στο ιταλικό supercar, ακόμα πιο εξωπραγματικό στυλ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει βαφτεί εξωτερικά με αυτό το πράσινο χρώμα (Catania Green) που συνδυάζεται με χρυσαφί λωρίδες και σίγουρα αλλάζει χαρακτήρα, μη μοιάζοντας με κανένα άλλο.

Και πως άλλωστε να συμβεί αυτό, όταν στο πίσω μέρος αντί για μια παραδοσιακή αεροτομή συναντάμε δύο κομμάτια σχήματος «Γ», σαν κάποιος να αφαίρεσε το μεσαίο τμήμα; Γερές δόσεις από ανθρακονήματα βρίσκονται σχεδόν παντού, σε spoilers, πλαϊνά μαρσπιέ και διαχύτες.

Η βελτίωση του Mansory προχωρά και στα ενδότερα, επεμβαίνοντας κατάλληλα στο λογισμικό του κινητήρα και αντικαθιστώντας την εξάτμιση. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι η αύξηση της ιπποδύναμης, αλλά και της ροπής.

Οι 730 εργοστασιακοί ίπποι έχουν γίνει 892, ενώ η ροπή από 770 Nm έχει φτάσει τα 980. Αυτό μεταφράζεται σε 2,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και 354 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Στο εσωτερικό, οι επεμβάσεις αφορούν τις δερμάτινες επενδύσεις μπεζ χρώματος και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία από ανθρακονήματα.

Ο οίκος προτείνει επίσης διαφορετικό τιμόνι και πατάκια με το λογότυπό του. Η ανοιχτόχρωμη καμπίνα έρχεται λίγο σε αντίθεση με το άγριο παρουσιαστικό εξωτερικά, αλλά ταιριάζει υπέροχα με τις χρυσές ζάντες των 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω.