Fiat Grande Punto 1.4 T-JET με τούρμο και σε ανταγωνιστική τιμή


Με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του Punto GT, η Fiat κάνει το κόλπο γκρόσο και τοποθετεί στο Grande Punto τούρμπο κινητήρα χαμηλού κυβισμού, σκορπίζοντας χαμόγελα στο νεανικό κοινό.
  • 10/7/2007

Με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του Punto GT, η Fiat κάνει το κόλπο γκρόσο και τοποθετεί στο Grande Punto τούρμπο κινητήρα χαμηλού κυβισμού, σκορπίζοντας χαμόγελα στο νεανικό κοινό.

Το Grande Punto 1.4 T-Jet όπως ονομάζεται είναι ήδη διαθέσιμο σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα 14.800 ευρώ (3θυρο DYNAMIC) και φθάνουν τα 15.500 ευρώ (3θυρο SPORT), με το επιπλέον κόστος για το 5θυρο αμάξωμα βρίσκεται στα 400 ευρώ. Ειδικότερα οι δυο εξοπλιστικές εκδόσεις Dynamic και Sport διατίθενται με standard το ESP. Η έκδοση Dynamic διαθέτει επιπλέον ελαστικά 195/55 με 16 ζάντες αλουμινίου και προβολείς ομίχλης και η κορυφαία έκδοση Sport διατίθεται επιπλέον με στάνταρ Clima.

Την διαφορά όμως κάνει ο νέος 1.4 16v T-JET κινητήρας των 120 ίππων ο οποίος τοποθετείται στο Grande Punto και ανήκει σε μια νέα οικογένεια υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους, την άμεση απόκριση στο γκάζι, τη χαμηλή κατανάλωση, την αντοχή και την αξιοπιστία.

Η κατανάλωση
Ο νέος κινητήρας αποδίδει μέγιστη ροπή 206 Nm στις 2000 σ.α.λ. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει τη μεγάλη ελαστικότητά του, που επιτρέπει την οδήγηση με λίγες αλλαγές ταχυτήτων. Η άμεση απόκριση του κινητήρα στο γκάζι οφείλεται στη μειωμένη αδράνεια του υπερσυμπιεστή, ενώ η άμεση επιτάχυνση του αυτοκινήτου αυξάνει την «απόλαυση της οδήγησης», χαρίζοντας στο Grande Punto επιδόσεις πραγματικού σπορ αυτοκινήτου όπως αποδεικνύουν τόσο η μέγιστη ταχύτητα των 195 χ.α.ω. όσο και η επιτάχυνση από 0 σε 100 χ.α.ω. σε μόλις 8,9. Οι κορυφαίες αυτές επιδόσεις συνοδεύονται και με «οικονομική» κατανάλωση η οποία στη μεικτή διαδρομή περιορίζεται στα 6,6 λίτρα/100 χλμ.