Ford: To νέο Ranger θα έχει το πάνω χέρι!


Παρόλο που τα δύο επόμενης γενιάς pickup θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη η Ford λέει πως το δικό της θα έχει το πλεονέκτημα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Kolesa.ru
  • 22/9/2020

Η κατηγορία των pickup μπορεί να μην έχει πολλούς «παίχτες» αλλά έχει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όπου το πρώτο λόγο έχουν κυρίως τα Toyota Hilux και Nissan Navara, με πάντοτε υπολογίσιμους αντιπάλους τα Mitsubishi L200 και φυσικά τα Ford Ranger και VW Amarok.

Και όπως έχουμε γράψει τα δύο τελευταία pickup θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη. Βασικά, η Ford θα παραχωρήσει την δική της πλατφόρμα στην Volkswagen για το επόμενο Amarok, όταν η αμερικανική εταιρία θα επωφεληθεί από την χρήση της πλατφόρμας MEB για μελλοντικό ηλεκτρικό επιβατικό.

Πλέον το νέο Ranger έχει μπει στο στάδιο της εξέλιξης και η βασική περιοχή θα είναι η Αυστραλία. Θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο μοντέλο που θα πωλείται σε περισσότερες από 180 χώρες και όπως είπε ο πρόεδρος της  Ford Αυστραλίας, Andrew Birkic, στο Car Sales θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα και στον τομέα της άνεσης.

Μεταξύ άλλων ο Birkic είπε πως η Volkswagen θα εξελίξει εντελώς μόνη της το δικό της Amarok και έχει την εντύπωση πως παρόλο που θα υπάρχουν τα ίδια εξαρτήματα θα υιοθετηθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο χαρακτήρα του pickup.

Παρά ταύτα και τα δύο «αγροτικά» θα βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής της Ford στο εργοστάσιο της στη Νότιο Αφρική. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2022 και ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως το νέο Ranger θα έχει Raptor έκδοση με αναβαθμισμένο V6 Ecoboost χωρητικότητας 2,7 lt. Αντίστοιχα η VW θα έχει την δική της έκδοση που θα ονομάζεται Amarok R, αλλά με έναν diesel που θα φτάνει τα 300 άλογα, σύμφωνα με το Auto Bild.