Φωτιά στα κόκκινα... με Hyundai Tucson N!


Πρόσφατα η κορεατική εταιρία παρουσίασε την ολοκαίνουργια γενιά Tucson η οποία φημολογείται πως θα έχει και έκδοση Ν.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KDESIGN AG
  • 28/9/2020

To νέο Tucson με την δυναμικά και μεταμοντέρνα σχεδίασή του έχει εξιτάρει την φαντασία όσων αγαπούν την γρήγορη οδήγηση. Έτσι, πέρα από την plug-in υβριδική έκδοση με τους 265 PS (με turbo 1.600άρη και ηλεκτροκινητήρα) ίσως και να υπάρξει μια καυτή έκδοση Ν με την ομάδα της KDesign AG να μας δίνει μια πρώτη προσέγγιση.

Η οποία θα λέγαμε πως δείχνει κάπως πιο ήπια για τα μέτρα και σταθμά που μας έχει συνηθίσει και το i30 N, αφού η αεροδυναμική αναβάθμιση θα μπορούσε να είναι πιο έντονη και το πίσω μέρος να έχει έναν πιο αδιάκριτο διαχύτη και ένα διπλό ζεύγος απολήξεων και από την άλλη πλευρά.

Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά εικασίες αφού ένα Tucson N δεν έχει για την ώρα επιβεβαιωθεί από την Hyundai. Και αν ακόμα γίνει κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα το δούμε να κυκλοφορεί στη ευρωπαϊκή αγορά αφού για κάθε κατασκευαστή μετρά και το τελευταίο γραμμάριο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Και ενώ στην Ευρώπη το πιο πιθανό είναι να δούμε π.χ. μια ισχυρότερη PHEV έκδοση με 300 άλογα, στην βορειοαμερικανική αγορά υπάρχουν σενάρια για ένα Tucson N με τον τετρακύλινδρο των 2,5 lt από τα Sonata N-Line και K5 GT με ισχύ 290 PS. Φυσικά, υπάρχει και ο δίλιτρος κινητήρας του i30 N που στην πρόσφατη του εκδοχή αποδίδει 285 ίππους.