Γενέθλια 100 χρόνων γιορτάζει η Daihatsu


H Daihatsu συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής αφιερωμένης στο αυτοκίνητο. Η ιαπωνική εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή compact αυτοκινήτων και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και αξιοπιστία των αυτοκινήτων της όπως τα Daihatsu Terios, Cuore, Charade, Sirion, Move, Gran Move και Feroza που έχουν πιστούς φίλους σ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.
  • 2/7/2007

H Daihatsu συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής αφιερωμένης στο αυτοκίνητο. Η ιαπωνική εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή compact αυτοκινήτων και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και αξιοπιστία των αυτοκινήτων της όπως τα Daihatsu Terios, Cuore, Charade, Sirion, Move, Gran Move και Feroza που έχουν πιστούς φίλους σ' όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

Ολα τα αυτοκίνητα Daihatsu είναι προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας και καλύπτουν άριστα τις συνεχώς μεταβαλλόμενες μεταφορικές ανάγκες, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις. Πρωτοπόρος σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, η Daihatsu έχει πλούσιο ιστορικό σε τομείς όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (με το οποίο ασχολείται από το 1965), στην πρόληψη συγκρούσεων με ηλεκτρονικά συστήματα και στα συστήματα πληροφόρησης και προσανατολισμού του οδηγού (δρόμοι, κατάσταση της κυκλοφορίας, πλησιέστερα σημεία οδικής βοήθειας κ.λπ.).

Η Daihatsu Motor Co. Ltd., όπως είναι η επίσημη ονομασία της, ιδρύθηκε το 1907 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με σκοπό να κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης. Φυσικά η εταιρεία δεν περιορίστηκε εκεί και τα επιτεύγματά της είναι σε όλους μας γνωστά και κυρίως έχουν να κάνουν με την εξειδίκευσή της στις κόμπακτ κατασκευές. Πρόκειται για ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο πόλης (βλ. Cuore και Move) είτε για ένα τετρακίνητο (βλ. Feroza και Terios), είτε για ένα πιο οικογενειακό-χρηστικό χαρακτήρα (βλ. Grand Move) η Daihatsu στεκόταν πάντα στο ύψος των περιστάσεων, αντιπαραθέτοντας την υψηλή πρακτικότητα, την εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, αλλά και τους κινητήρες με την υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπών ρύπων.

Στην Ιαπωνία τώρα, εν όψει του εορτασμού, ετοιμάζουν την ίδρυση μουσείου Daihatsu, ενώ στην Ελλάδα, η Agripan Α.Ε. άνοιξε λίαν προσφάτως μια καινούργια έκθεση 1.160 τετραγωνικών μέτρων στη Λεωφ. Συγγρού 371, απέναντι από το Ωνάσειο. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση στην Ευρώπη που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, με τα νέα χρώματα και λογότυπα της εταιρείας, που έρχονται να πλαισιώσουν το νέο σλόγκαν της εταιρείας «Ιnnovation for Τomorrow» (καινοτομία για το αύριο). Το παράδειγμα της Agripan θα ακολουθήσει και όλο το δίκτυο των αντιπροσώπων, που σύντομα θα έχει και αυτό ντυθεί στα νέα χρώματα της Daihatsu.