Γιατί ετοιμοπαράδοτες Chevrolet Corvette Z06 κάθονται σε αποθήκες ενώ έχουν πωληθεί


Αρκετά παραδείγματα της Chevrolet Corvette Z06 δεν έχουν παραδοθεί στους αγοραστές τους για έναν βασικό λόγο.

  • ΦΩΤΟ: Chevrolet
  • 3/10/2023

Η παραγωγή της Chevrolet Corvette Stingray έχει ήδη ξεκινήσει ενόψει 2024, όμως αρκετές Z06 δεν έχουν ακόμα φύγει για να πάνε στους αγοραστές τους.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετά παραδείγματα του μοντέλου της Chevy έχουν μείνει στις αποθήκες και δεν έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Αυγούστου.

Στα τέλη Αυγούστου, εικόνες από drone αποκάλυψαν εκατοντάδες Corvette Z06 του 2023, αλλά και Stingray, να περιμένουν υπομονετικά να παραδοθούν πίσω από το εργοστάσιο του Bowling Green, όπου και κατασκευάζονται.

Αρκετοί αγοραστές έχουν απευθυνθεί στο MidEngineCorvetteForum, αναφερόμενοι σε έναν κωδικό '3800' στον οποίο έχει «κολλήσει» η παραγγελία του αυτοκινήτου τους, που στη «γλώσσα» της General Motors σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί.

Η εν λόγω καθυστέρηση μπορεί να αποδοθεί σε δύολόγους. Πρώτα από όλα, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρακόνημα που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των τελικών σταδίων κατασκευής του οχήματος, ενώ σε αυτό προστίθεται και το γεγονός ότι έχουν κατέβει σε απεργία τα μέλη του UAW, του σωματείο εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ.

Η Chevrolet έχει ξεκινήσει από τις 18/9 την παραγωγή της Corvette του 2024, αλλά μόνο στην έκδοση της Stingray. Τώρα θα καθυστερήσει την παραγωγή της Z06 του '24 κατά δύο εβδομάδες, και θα χρησιμοποιήσει μέρη που θα προορίζονταν για το επόμενο μοντέλο στην ολοκλήρωση του τωρινού.

Πηγή: CorvetteBlogger.com