H Alpina θα προσθέσει και την X7 στη γκάμα της


H Χ7 δίνει τη δυνατότητα στην Alpina να διπλασιάσει τα μοντέλα της που διατίθενται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/7/2019

H Alpina, η μικρή εταιρεία που αναβαθμίζει τα μοντέλα της BMW και θεωρείται ανεξάρτητος κατασκευαστής, έχει μια εκτεταμένη γκάμα στην Ευρώπη, όχι όμως και στις ΗΠΑ, όπου εκπροσωπείται από ένα και μόνο μοντέλο.

Την B7, που είναι η δική της εκδοχή της σειράς 7 και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γρήγορων τετράθυρων αυτού του πλανήτη -η τελικής της προσεγγίζει τα 330 χλμ./ ώρα- χάρη στα 600 PS που αποδίδει ο V8 των 4.400 cc για την περίσταση.

Η παρουσία όμως της X7 στη γκάμα της BMW και κατά συνέπεια και στη γκάμα της Aplina δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για ένα δεύτερο «αμερικάνικο» μοντέλο. Ειδικά από τη στιγμή που τα μεγάλα SUV πολυτελείας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ.

H ΒΜW έχει βέβαια στη γκάμα της X7 και έναν ισχυρό diesel όπως το πιθανότερο είναι πως η Alpina θα επιλέξει την έκδοση βενζίνης των 600 PS, δημιουργώντας έτσι όχι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και ένα από τα ισχυρότερα SUV παγκοσμίως. Και σίγουρα το πιο δυνατό και γρήγορο επταθέσιο.

Φυσικά και σύμφωνα με τη λογική της Alpina το εσωτερικό θα είναι κάτι παραπάνω από πολυτελές, ενώ δεν θα λείπει ούτε η χαρακτηριστική μπλε βαφή για το αμάξωμα ούτε οι χαρακτηριστικές ζάντες της μάρκας. Στις 20 in…