Η απληστία και η... διπλή «πατέντα» έφεραν τη σύλληψη οδηγού ταξί (video)


Η προσπάθεια εξαπάτησης δύο τουριστών ήταν η αφορμή για την αποκάλυψη της παραβατικής συμπεριφοράς ενός 58χρονου. Δείτε τι είχε «σχεδιάσει».

  • 21/11/2022

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται 58χρονος αλλοδαπός οδηγός ταξί, ο οποίος συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο Μοναστηράκι, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με 2 αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.

Από τον περαιτέρω τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο. Στην κινητή συσκευή είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένουποσού στο τέλος της διαδρομής.

Επιπλέον, οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Πλέον της σύλληψης, τού επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ΤΑΞΙ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.