H Beat επιβάλει 2€ κόστος προμίσθωσης ανά κλήση για να προσελκύσει οδηγούς ταξί


Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με την προμήθεια της Beat οδήγησαν πολλούς οδηγούς ταξί στο να μην εξυπηρετούν την πλατφόρμα και να στρέφονται μαζικά σε διαδρομές από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

  • 16/6/2022

Σε τροποποίηση της τιμολογιακής της πολιτικής προχωρά η Beat από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 (12:00 μ.μ.) με την επιβολή κόστους προμίσθωσης 1,92–2,00 ευρώ προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους οδηγούς ταξί στην υπηρεσία της.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις αναφορές, όλο και λιγότεροι συνεργαζόμενοι οδηγοί διάλεγαν να εξυπηρετήσουν την πλατφόρμα της Beat αφού η άνοδος στις τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με την προμήθεια (9.7% προ ΦΠΑ) μείωνε αισθητά το περιθώριο του κέρδους τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί από τους οδηγούς ταξί επιλέγουν εσχάτως να εξυπηρετούν διαδρομές αποκλειστικά από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Beat αναφέρει: «Με τη ζήτηση για υπηρεσίες ταξί να αυξάνεται συνεχώς και συνολικά 61% σε σχέση με το 2019, είναι δύσκολο για τους οδηγούς να τα βγάλουν πέρα, αλλά και να καλύπτουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση».

«Το υψηλό πλέον κόστος λειτουργίας ενός ταξί σε συνδυασμό με μια από τις χαμηλότερες τιμές ταξί στην Ευρώπη και τη συνειδητή επιλογή του ΒΕΑΤ να αποδίδει φόρους στο ελληνικό κράτος και όχι στο εξωτερικό, καθιστούν αναγκαία μια αλλαγή. Από αύριο 16 Ιουνίου 2022, σε όλες τις κλήσεις ταξί μέσω του ΒΕΑΤ θα υπάρχει κόστος προμίσθωσης από €1,92 έως €2».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Ιουνίου η Beat πραγματοποίησε έρευνα σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από την οποία προκύπτει ότι το κόστος χρήσης των υπηρεσιών ταξί στην Ελλάδα είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και σε συνδυασμό την αύξηση των καυσίων και τις σωρευμένες υποχρεώσεις από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση, έχουν συρρικνώσει τα εισοδήματα των οδηγών ταξί.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Μεταφορών αναμένεται το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κομίστρων που θα διαμορφώσουν νέες τιμές για τις υπηρεσίες των ταξί.