H BMW δεν θα ανανεώσει την 3 GT


Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Σειράς 3 στο Παρίσι έγιναν γνωστές μερικές ακόμη πληροφορίες γύρω από τη νέα γενιά.

  • 4/10/2018

Από την οποία θα απουσιάζει η πρακτική μεν αλλά χωρίς ζήτηση δε έκδοση Gran Turismo. Η BMW είχε λανσάρει την πρώτη έκδοση αμαξώματος το 2009 στην Σειρά 5 προσφέροντας μια διαφορετική εναλλακτική. Μάλιστα η GT ήταν θυμάμαι από τις πρώτες φορές που θα προτιμούσες σε μία BMW να κάθεσαι στις πίσω θέσεις απολαμβάνοντας πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης.

Ωστόσο, οι πωλήσεις δεν ήταν αναμενόμενος όπως και στην 3 Gran Turismo. Και με τη νέα τάση του καταναλωτικού κοινού να έχει επικεντρωθεί γύρω από τα SUV και τα crossover λογικό είναι η BMW να επιβεβαιώνει τον οριστικό τερματισμό της GT που έκανε πορεία μόλις στην προηγούμενη γενιά. «Τα πράγματα αλλάζουν και οι επιβάτες φαίνεται να προτιμούν να κάθονται λίγο ψηλότερα» δήλωσε ο Klaus Frohlich, υπεύθυνος εξέλιξης της BMW, στο Motoring.

Μεταξύ άλλων ο Frohlich θεωρεί πως η απουσία της 3 GT από την γκάμα δεν θα επηρεάσει καθόλου τις πωλήσεις της νέας «τριάρας» η οποία από το νέο έτος θα εμπλουτισθεί με την δημοφιλή στην Ευρώπη έκδοση Touring. Του χρόνου αναμένεται και η νέα BMW 4 όπου η Convertible θα έχει μαλακή (αντί για σκληρή μεταλλική) οροφή όπως έχουν δείξει κάποιες scoop φωτογραφίες.