Η Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix μαγνητίζει τα βλέμματα για όλους τους καλούς λόγους (photos)


Η Bugatti αποκάλυψε την πιο πρόσφατη Chiron Pur Sport Grand Prix που βγήκε από το εργοστάσιό της, και μοιάζει να είναι η πιο εντυπωσιακή του είδους της.

  • ΦΩΤΟ: Bugatti - Facebook
  • 30/7/2023

Το πρόγραμμα παραμετροποίησης Sur Mesure της Bugatti εξυπηρετεί τους πελάτες της που θέλουν να αλλάξουν και να διαμορφώσουν κατά το δοκούν τα πανάκριβα supercars τους.

Ένα από τα δημιουργήματά της αποκαλύφθηκε από την Bugatti στο Facebook. Πρόκειται για την Pur Sport Grand Prix, που αποκαλύφθηκε το 2021 ως το πρώτο αυτοκίνητο του προγράμματος Sur Mesure. Ήταν φόρος τιμής στην Bugatti Type 51 που κέρδισε το Γαλλικό Grand Prix το 1931 με τον Louis Chiron στο τιμόνι. 

Ωστόσο, το νεότερο παράδειγμά της αποχωρίζεται τον κλασικό χρωματισμό με τον οποίο κυκλοφόρησε και ασπάζεται το γκρι και το μαύρο χρώμα σε ματ υφή.

Το '32' στις πόρτες και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου ήταν ο αριθμός που έφερε η Type 51 του Chiron στο GP Μονακό του 1931, και μάλιστα έχει βαφτεί στο χέρι.

Το εσωτερικό είναι κατά βάση μαύρο, με μικρές πορτοκαλί πινελιές στα καθίσματα, στο τιμόνι και στο κέντρο του ταμπλό.

Από τις 500 Chiron που κατασκευάστηκαν, οι 60 ήταν της έκδοσης Pur Sport. Πόσες από τις Pur Sport μετατράπηκαν σε Grand Prix είναι άγνωστο, αλλά κάθε μία έχει παραμετροποιηθεί στα γούστα του ιδιοκτήτη της.

Στην «καρδιά» της βρίσκεται ο περίφημος 8λιτρος W16 με απόδοση 1.500 PS και ροπή στα 1.600 Nm.