Η δημόσια διάλυση μιας McLaren 620R κόβει την ανάσα


Ναι, δε σας γελάνε τα μάτια σας! Αυτή είναι μια McLaren 620R που συνθλίβεται από έναν εκσκαφέα. Αυτή η εικόνα καταστροφής είναι η πιο πρόσφατη σε μια παράλογη και μακρά σειρά δραματικής και συνάμα θεαματικής δημόσιας καταστροφής  αυτοκινήτων από τις αρχές των Φιλιππίνων.

  • 20/6/2021

Σε αυτήν την περίπτωση, η Διεύθυνση Τελωνείων στις Φιλιππίνες κατέστρεψε αυτοκίνητα συνολικής αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. H πρώτη περιελάμβανε συνολικά 14 Mitsubishi, ενώ η άλλη, επτά αυτοκίνητα με πρωταγωνιστή αυτή τη McLaren. 

Η καταστροφή είναι μέρος μιας διαρκούς εκστρατείας για την καταπολέμηση της παράνομης εισαγωγής αυτοκινήτων στη χώρα, ένα ζήτημα που παρακολουθείται στενά από τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Αυτός ήταν επίσης που διέταξε μια παρόμοια καταστροφή το 2018, κατά την οποία ένα τρακτέρ ισοπέδωσε αυτοκίνητα αξίας 8 εκατ. δολαρίων σε μία δραματική μίμηση επιδείξεων με monster trucks. Η πιο πρόσφατη καταστροφή είναι λιγότερο θεαματική, αλλά υπάρχει κάτι ιδιαίτερα σκληρό στο να καταστρέφεις κάθε ένα αυτοκίνητο ξεχωριστά μόνο ως επίδειξη τιμωρίας.

Η Διεύθυνση Τελωνείων των Φιλιππίνων ανέφερε ότι η καταστροφή περιελάμβανε επίσης τη σύνθλιψη μιας Lotus, μιας Bentley, μιας Porsche 911, μιας Mercedes  SLK, ενός Genesis  Coupe και ένα Toyota Camry Solara Convertible. Όμως, η σχεδόν αγωνιστική 620R ήταν μακράν το πιο σπάνιο αυτοκίνητο μιας και μόλις 350 από αυτήν παρήχθησαν.