Η DS E-Tense Performance πηγαίνει στα άκρα με την τεχνολογία της Formula E


H DS E-Tense Performance είναι ένα ηλεκτροκίνητο concept με σαφείς επιρροές από τη Formula E.

  • 8/2/2022

Το 2016, η DS Automobiles είχε παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το E-Tense, ένα concept car με έμφαση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον τότε όμιλο του PSA.

Η νεότερη εκδοχή αυτού του concept αποκαλύφθηκε σήμερα από την γαλλική εταιρεία, μέλος της Stellantis πια, και διαφέρει σημαντικά από την πρωτότυπη.

Για αρχή, έχει διπλασιαστεί η απόδοση της, από τους 402 ίππους στους 805, με έναν ηλεκτροκινητήρα 335 hp εμπρός και έναν αντίστοιχο απόδοσης 469 hp πίσω να τροφοδοτούν το αυτοκίνητο.

Η DS χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την εμπλοκή της στη Formula E για την σχεδίαση του E-Tense Performance, καθώς με τη συνεργασία της Total Energies κατασκεύασε την μπαταρία που στεγάζεται σε case με κράμα ανθρακονήματος κι αλουμινίου, 

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά το τεστ που θα κάνουν με το αυτοκίνητο οι οδηγοί της DS Techeetah στη Formula E, Antonio Felix da Costa και Jean-Eric Vergne. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως η σχεδιαστική γλώσσα της DS για τα επόμενα χρόνια γίνεται ήδη φανερή από το εν λόγω concept, και μόνο ενδιαφέρον προκαλεί το μέλλον της γαλλικής μάρκας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.