H Gordon Murray Automotive θέλει να κατασκευάσει ένα Τ.33 αποκλειστικά για την πίστα


Σύμφωνα με τον Gordon Murray, η εταιρεία του ετοιμάζει μία έκδοση του Τ.33 για οδήγηση αποκλειστικά στην πίστα.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/8/2023

Με το GMA T.50 στην παραγωγή, ο Gordon Murray δεν σταματά και βάζει το μυαλό του, από το οποίο έχουν προκύψει δεκάδες δημιουργήματα στους αγώνες και την επιβατική αυτοκίνηση, και ετοιμάζεται για μία ειδική έκδοση του άλλου μοντελου της Gordon Murray Automotive, το Τ.33.

Πρόκειται για το Τ.33s, με τον Murray να εξηγεί πως αρκετοί πελάτες της εταιρείας θέλουν να πάρουν το T.33 και να το πάνε στην πίστα - το T.33s θα καλύψει αυτό το κενό στην αγορά.

Το ερώτημα είναι τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτό το νέο μοντέλο. Αυτά που σίγουρα θα βελτιωθούν, καθαρά για να αντέξει στις απαιτήσεις της αγωνιστικής οδήγησης, είναι τα φρένα, η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα μετάδοσης. Ωστόσο, θα παραμείνει νόμιμο για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την αεροδυναμική «θα έχει μία σταθερή πίσω αεροτομή,» όπως εξήγησε ο Murray.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Τ.33sδενθα ξεπεράσει τις 100 μονάδες στην παραγωγή, με πιο πιθανό το σενάριο να κατασκευαστούν 50. «Θα ρωτήσουμε τους πελάτες μας, να δούμε πόσοι ενδιαφέρονται,» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, θα φέρει τον γνωστό V12 των 4 lt, που θα συνδυάζεται με 6τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, αγγίζοντας τα 617 PS στις 10.500 rpm, ενώ ο κόφτης θα είναι στις 11.100 rpm.

Πηγή: Road and Track