H Hyundai συμφωνία με τις Η.Π.Α. για αυτοκίνητα με υδρογόνο


Το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. ανακοίνωσε πως η Hyundai θα λάβει κυβερνητική χρηματοδότηση, για να επεκτείνει την έρευνα και την εξέλιξη οχημάτων που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (fuel cell vehicles) στο πλαίσιο ενός προγράμματος πενταετούς διάρκειας.
  • 12/5/2004
&00 Το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. ανακοίνωσε πως η Hyundai θα λάβει κυβερνητική χρηματοδότηση, για να επεκτείνει την έρευνα και την εξέλιξη οχημάτων που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (fuel cell vehicles) στο πλαίσιο ενός προγράμματος πενταετούς διάρκειας.
Ο πρωταρχικός στόχος της πρώτης φάσης αυτού του πενταετούς προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πρότυπου σταθμού ανεφοδιασμού για τέτοια οχήματα και η επιμόρφωση του κοινού, σε ό,τι αφορά την χρήση του υδρογόνου ως μελλοντικού καυσίμου. Επιπροσθέτως, θα εξελιχθούν σημαντικές διατάξεις και κανονισμοί που θα διέπουν τις τεχνολογίες ανεφοδιασμού με υδρογόνο, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδιακές Κυβερνήσεις των Η.Π.Α.
Στην προσπάθεια της Hyundai συμμετέχουν ακόμα η Chevron Texaco, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία καυσίμων στην χώρα καθώς και η UTC Fuel Cells, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες εξέλιξης και παραγωγής κυψελών καυσίμου υδρογόνου για εμπορική χρήση, μεταφορές και διαστημικές εφαρμογές. Επιπλέον, σε αυτό το πρόγραμμα επίδειξης του υδρογόνου ως μελλοντικού καυσίμου συνεργάζονται σημαντικοί ερευνητικοί φορείς, δημόσιες επιχειρήσεις και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Μελετών για τις Μεταφορές Ντέϊβις, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η Δημ. Eπιχείρηση Ηλεκτρισμού της N.Υόρκης, αλλά και το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Hyundai.
Η εφαρμογή του προγράμματος θα εστιαστεί αρχικά στην πολιτεία της Καλιφόρνια, για την οποία το υδρογόνο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του μελλοντικού ενεργειακού σχεδιασμού της. Η Chevron Texaco θα κατασκευάσει έξι σταθμούς ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Νότια Καλιφόρνια, οι οποίοι θα εξυπηρετούν έναν στόλο από υβριδικά Hyundai Tucson που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου - Fuel Cell Hybrid Electric Vehicles (FCHEV).

e-go.gr