Η Lamborghini Huracan EVO3 της DMC είναι ένα «θηρίο» 709 PS (photos)


Η DMC ανέλαβε να βγάζει ακόμα περισσότερα από τη Lamborghini Huracan, με τη Huracan EVO3 να φέρνει στο όριο κάθε στοιχείο του ιταλικού supercar.

  • ΦΩΤΟ: DMC
  • 27/2/2023

Η DMC παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία, τη Lamborghini Huracan EVO3, που έρχεται να βελτιώσει τις επιδόσεις της τελευταίας γενιάς της Huracan.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η Huracan EVO3 διαθέτει V10 χωρητικότητας 5,2 lt, που μετά τις μετατροπές της DMC φτάνει τα 709 PS. Μέσα στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται ένα νέο λογισμικό στην ECU, και ένα νέο σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο.

Στο εμπρός μέρος, ξεχωρίζει το καπό από ανθρακόνημα, που δεν έχει βαφτεί, οπότε έχει το μαύρο χρώμα του υλικού και δημιουργεί μία ωραία αντίθεση με το έντονο, λαχανί χρώμα που έχει το υπόλοιπο αμάξωμα. Είναι, προφανώς, πιο ελαφρύ από το κανονικό καπό, ενώ έχει και αεροδυναμικό σχεδιασμό, και για αισθητικούς λόγους.

Παράλληλα, η γρίλια που αποτελούσε το άνοιγμα για να παίρνει φρέσκο αέρα ο κινητήρας έχει αντικατασταθεί με αεραγωγούς από ανθρακόνημα, βελτιώνοντας την ψύξη του μοτέρ, και κατά συνέπεια τις επιδόσεις του.

Για το τέλος, η DMC έκανε αλλαγές και στην πίσω πτέρυγα της Huracan, παίρνοντας στοιχεία της αεροτομής που φέρει Huracan GT3 EVO2, η αγωνιστική έκδοση του supercar. 

Κάπως έτσι, η νέα πτέρυγα έχει μήκος 1,75 μέτρα, αυξάνοντας τα επίπεδα κάθετης δύναμης και βελτιώνοντας την σταθερότητα όταν το αυτοκίνητο αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες.

Η DMC δεν έχει αναφέρει το κόστος των μετατροπών, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ιδιαίτερα... οικονομικές.