Η Opel θα κατασκευάζει οχήματα για τη Holden


Astra, Cascada & Insignia θα πωλούνται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την αδελφική μάρκα της GM από το 2015.

  • 15/5/2014

Η Opel θα εξάγει οχήματα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από του χρόνου. Τα αυτοκίνητα θα διατίθενται υπό το όνομα της Αυστραλιανής μάρκας της GM, Holden.

Πρόκειται για το Astra GTC και το σούπερ σπορ Astra VXR, γνωστό σαν Opel Astra OPC. Επιπλέον θα διατίθενται το κομψό Cascada cabrio και η έκδοση κορυφαίων επιδόσεων OPC του Insignia sedan.

Ο CEO της Opel, Karl-Thomas Neumann δήλωσε: «Εμείς στην Opel/Vauxhall είμαστε ευχαριστημένοι που θα κατασκευάζουμε αυτά τα υψηλής ποιότητας αυτοκίνητα στα Ευρωπαϊκά μας εργοστάσια για τη Holden. Με τις επιδόσεις, τη σχεδίαση και την ποιότητά τους, τα οχήματα αυτά θα ικανοποιούν τις υψηλότερες προσδοκίες. Είναι η δεύτερη καλή είδηση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Πριν από ένα μήνα περίπου, ανακοινώσαμε ότι θα κατασκευάζουμε οχήματα Buick για την Αμερικανική αγορά στο εργοστάσιο του Rüsselsheim».

Ο CEO της Holden, Γεράσιμος Δόριζας δήλωσε: «Χάρη στην ισχυρή και επί μακρόν επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των μαρκών της GM σε Ευρώπη και Αυστραλία, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξαιρετικά προϊόντα κορυφαίας τεχνολογίας. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι εξειδικευμένα μοντέλα που θα συμπληρώνουν άριστα την προϊοντική γκάμα μας».

Tον Αύγουστο του 2013, η Opel ανακοίνωσε ότι σκόπευε να σταματήσει τις δραστηριότητές της σαν ανεξάρτητη μάρκα, καθώς οι συνθήκες της Αυστραλιανής αγοράς επιδεινώθηκαν δραματικά και η συνέχιση των δραστηριοτήτων δεν θα είχε νόημα από οικονομικής απόψεως. Εκείνη την εποχή, η Opel δήλωσε ότι θα εξέταζε την περίπτωση πώλησης μοντέλων Opel υπό το όνομα της τοπικής μάρκας της GM, Holden μελλοντικά. Η Opel/Vauxhall και Holden έχουν μακροχρόνια παράδοση συνεργασίας στην από κοινού χρήση και ανταλλαγή τεχνολογιών και οχημάτων.