H Pagani προαναγγέλει μια σκληροπυρηνική Huayra R


Αν κρίνουμε από την αντίστοιχη Zonda θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και θα έχει νέο κινητήρα και εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο

  • 1/10/2020

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν αποκλειστικά και μόνο hyper cars έχουν συνήθως ένα και μόνο μοντέλο και εμπλουτίζουν τη γκάμα τους και κατά συνέπεια και τις επιλογές που έχουν οι υποψήφιοι πελάτες τους με ειδικές εκδόσεις. Οι οποίες φυσικά και είναι συλλεκτικές και κατά συνέπεια και ακόμα πιο ακριβές. Αυτό κάνει η Bugatti, αυτό κάνει και η Pagani, η οποία πάντως εξακολουθεί ακόμα να κατασκευάζει σπέσιαλ one off εκδοχές και του μοντέλου με το οποίο πρωτο- εμφανίστηκε της Zonda.

Και αυτή τη φορά η ιταλική εταιρεία, μέσω του ιδιοκτήτη της Horacio Pagani προαναγγέλει, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί και αναφέρεται στο Autostyle Design Competition στο οποίο θα μετέχουν μεταξύ άλλων και σχεδιαστές των Maserati, Lamborghini και Ford, μια νέα, ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Huayra.

Περίπου στο 37o min λοιπόν του video ο Pagani κάνει λόγο για την αναμενόμενη Huayra R, η οποία όπως λέει θα κινείται από έναν καινούργιο κινητήρα σχεδιασμένο και εξελιγμένο ειδικά για την περίσταση. Ο οποίος, αν η αποκρυπτογράφηση των λεγόμενων του είναι σωστή, θα είναι ατμοσφαιρικός και κατά πάσα πιθανότητα V12.

Η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μέχρι στιγμή όλες οι εκδοχές της Huayra που έχουν παρουσιαστεί κινούνται από ένα V12 6.0 lt με διπλά turbo της AMG. Με βάση την ονοματολογία που χρησιμοποιεί η Pagani η Huayra R θα είναι ουσιαστικά η διάδοχος της αντίστοιχης Zonda, θα διαθέτει ένα διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο με μεγάλη πίσω αεροτομή και θα προορίζεται για χρήση σε πίστα.