H Pagani θα μείνει πιστή στον V12


Τουλάχιστον μέχρι το 2026 η ιταλική φίρμα θα διατηρήσει το πολύ-κύλινδρο σύνολο που προμηθεύεται από την Mercedes-AMG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/8/2019

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οι φήμες εντείνονται γύρω και από τους κατασκευαστές supercars όπως είναι η Pagani. Για την οποία πολλά έχουν ακουστεί αφού ο Horacio Pagani έχει επιβεβαιώσει πως ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης του, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2022.

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό Autocar, o Horacio Pagani είπε πως ο διάδοχος της Huayra θα παραμείνει πιστός στον V12 twin-turbo που θα συνεχίσει να προμηθεύεται από την Mercedes-AMG τουλάχιστον έως το 2026. Πάνω στο ίδιο μοντέλο θα βασιστεί και το ηλεκτρικό.

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης της ιταλικής εταιρίας έβαλε προσωρινά τέλος στα δημοσιεύματα σχετικά με την παραγωγή ενός SUV. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πως αν είχε ένα τέτοιο μοντέλο αυτό θα κόστιζε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Πάντως δεν απέκλεισε τελείως ένα SUV κάνοντας αναφορά για την μακροχρόνια συνεργασία με την Mercedes-Benz και τις πολλές αντίστοιχες πλατφόρμες που έχει και που θα μπορούσε να δανειστεί.

Η Pagani κατασκευάζει περίπου 40 αυτοκίνητα το χρόνο και έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό πελατολόγιο περιλαμβάνοντας από αστέρες του ποδοσφαίρου και του Χόλυγουντ, μέχρι και τον Lewis Hamilton.