Η Porsche 718 Cayman GT4 RS της Manthey σπάει τα χρονόμετρα στο Nurburgring (video)


Η Manthey Racing αναβάθμισε την Porsche 718 Cayman GT4 RS και με αυτή κατέβασε σημαντικό τον χρόνο του μοντέλου στο Nurburgring Nordschleife.

  • ΦΩΤΟ: Porsche
  • 15/7/2023

Η MantheyRacing, η θυγατρική της Porsche με έδρα το Nurburg της Γερμανίας, ετοίμασε ακόμη ένα πακέτο αναβαθμίσεων για την 718 Cayman GT4 RS, και το δοκίμασε στα όρια στο Nordschleife.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Porsche, Joerg Bergmeister, πήρε την GT4 RS MR και έγραψε χρόνο 7:03.21, ταχύτερο κατά 6 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον χρόνο που έγραψε η εργοστασιακήέκδοση του μοντέλου.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η σαφώς βελτιωμένη επίδοση ήρθε χωρίς καμία αλλαγή στο κινητήριο σύνολο, το οποίο είναι ένα μοτέρ flat-6, 3,9L με turbo, απόδοσης 500 PS και με ροπή που αγγίζει τα 450 Nm.

Οι βελτιώσεις έγιναν στην ανάρτηση, που πλέον είναι κατά 20% πιο σκληρή μπροστά, ενώ με τους νέους αποσβεστήρες μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σχεδόν κάθε παράμετρός τους. 

Επιπλέον, το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, μιας και πλέον φέρει νέα δισκόφρενα και καλώδια φρένων για καλύτερη αίσθηση στο φρενάρισμα.

Η μεγάλη αλλαγή, όμως, συντελείται στην αεροδυναμικά, με τη Manthey Racing να εξοπλίζει την 718 Cayman GT4 RS με νέο διαχύτη, πίσω πτέρυγα, και άλλες αλλαγές όπως πτερύγια και μορφοποιητές αέρα στο εμπρός μέρος, με αποτέλεσμα να παράγει 168 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 km/h.

Δείτε το σχετικό βίντεο: