Η Porsche 911… θα είναι η τελευταία!


Φυσικά δεν μιλάμε σε επίπεδο παραγωγής αλλά υβριδοποίησης μιας και η 911 θα είναι η τελευταία που θα μπει και ηλεκτροκινητήρας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/8/2018

Αυτή την περίοδο και μέχρι να αποκαλυφθεί του χρόνου η Porsche που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι η Taycan. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρίας. Ωστόσο, αυτά που σημειώνουν τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων είναι όλα τα υπόλοιπα που σταδιακά θα αποκτήσουν plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις ώστε σε βάθος χρόνου να μην υπάρχει καμία απλή συμβατική Porsche.

Ο Dr. Frank-Steffen Walliser, ο αντιπρόεδρος στο τμήμα Motorsport και GT μοντέλων στην Porsche, δήλωσε πρόσφατα στο αυστραλιανό Drive πως η 911 θα είναι το τελευταίο μοντέλο της μάρκας που θα ασπαστεί την υβριδική τεχνολογία.  H νέα γενιά της Porsche 911 θα αντικαταστήσει την τρέχουσα και θα έχει εσωτερικό κωδικό 992.

Η βάση της θα είναι το νέο πλαίσιο της Porsche και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής θα υπάρχουν όχι μια αλλά δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας 911. Η πρώτη θα τοποθετείται πάνω από την 911 Carrera και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Cayenne E-Hybrid. H δεύτερη θα είναι από πλευράς ισχύος στα επίπεδα της turbo, ενώ και για τις δύο η ηλεκτρική αυτονομία θα κυμαίνεται από τα 30 έως τα 50 km.