H Skoda δίνει νέα teaser για το Rapid


Η τσέχικη εταιρία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στην γκάμα της το Rapid και το Scala.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/12/2019

Ωστόσο, πρόκειται για δύο αυτοκίνητα με εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες και προορισμούς. Το Scala το γνωρίζουμε ήδη και στην ελληνική αγορά ως ένα ποιοτικό και ευρύχωρο hatchback που πήρε την θέση του Rapid. Ωστόσο, οι Τσέχοι δεν κατάργησαν τελείως την ονομασία Rapid αλλά την διατήρησαν, όπως και την sedan σχεδίαση.

Έτσι, χρησιμοποιώντας μια πιο οικογενειακή σχεδίαση και κάπως πιο οικονομικά υλικά το νέο Rapid θα κυκλοφορεί αντί του Scala στην τεράστια αγορά της Ρωσίας, αλλά και της Κίνας. Όπως μπορούμε να δούμε και στα νέα σκίτσα το αμάξωμα έχει δυναμικές γραμμές και την γνωστή μάσκα. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια liftback γραμμή, όπως και στην Octavia.

Στο πλαίσιο της οικονομίας κλίμακος το νέο Rapid θα βασίζεται στη πλατφόρμα MQB A0 του VW Group. Κάτω από το καπό θα υπάρχουν προηγούμενης γενιάς ατμοσφαιρικά και υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα ώστε το κόστος να κρατηθεί στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Στόχος της εταιρίας είναι το νέο Rapid να αποτελέσει μια ιδανική συμφέρουσα επιλογή σε low budget χώρες που δεν «σηκώνουν» και τόσο την Octavia.