Η Tesla βραβεύει την Continental AG


H Continental κέρδισε το βραβείο Εξαιρετικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης για το μοντέλο Tesla Model S.

  • 5/12/2013

H Continental κέρδισε το βραβείο Εξαιρετικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης για το μοντέλο Tesla Model S που εφοδιάζεται με ContiSportContact 5, 21 ιντσών με εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης, υψηλή πρόσφυση και κορυφαίο χειρισμό.

Η Continental έχει διακριθεί ως κορυφαίος συνεργάτης σε θέματα εξέλιξης από την Tesla Motors, που εδρεύει στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα.

Το βραβείο απονεμήθηκε από την Tesla ως αποτέλεσμα της συνεργασίας και της εξέλιξης των ειδικών ελαστικών της Continental για το ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla, το Model S.

Η Continental εφοδιάζει το Model S με ελαστικά που μεταφέρουν την υψηλή απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης στο δρόμο, εξασφαλίζουν ακριβή χειρισμό και μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης, καθώς επίσης προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Η χαμηλή αντίσταση κύλισης είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τα ηλεκτρικά οχήματα, επειδή βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας και μπορεί να επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία του οχήματος μεταξύ των φορτίσεων. Για το μοντέλο Tesla Model S, το οποίο θα διατεθεί στις περισσότερες αγορές του πλανήτη, η Continental ανέπτυξε μια ειδική XL έκδοση του θερινού ελαστικού ContiSportContact 5 σε διάσταση 245/35 R 21 XL 96 W. Το Tesla Model S είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο πολυτελές sedan στον κόσμο που παρέχει αυτονομία μέχρι 500 χλμ.

Το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά επιβάτες. Ο κινητήρας αποδίδει έως 416 ίππους (306 kW), με τελική ταχύτητα τα 200 χλμ./ω. Το Model S καλύπτει τα 0-100 χλμ./ω.  σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα.

ContiSportContact 5

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που δεχόμαστε αυτό το βραβείο και προσβλέπουμε στη συνεχή συνεργασία μας με την Tesla», δήλωσε ο Rachna Naik, Senior Manager Account της Continental Αμερικής, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον συνιδρυτή και CEO της Tesla, Elon Musk. «Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ελαστικού για την Tesla αντιμετωπίσαμε την πρόκληση της δημιουργίας ελαστικών με χαμηλή αντίσταση κύλισης -μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα βαρύ πολυτελές sedan με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κατά τη διαδικασία της εξέλιξης έπρεπε να επιλύσουμε μια σειρά αντικρουόμενων στόχων, όμως είμαστε ευτυχείς που το τελικό αποτέλεσμα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της Tesla από εμάς, ως αρχικό προμηθευτή ελαστικών».

Στα ελαστικά της Continental περιλαμβάνεται επίσης μια ειδική σειρά ελαστικών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: το θερινό ελαστικό Conti.eContact και το Conti.eContact Winter. Μέγιστη αυτονομία επιτυγχάνεται με την ασυνήθιστη διάσταση των ελαστικών 195/55 R 20, η οποία προσφέρει μείωση στην αντίσταση κύλισης έως και 30% σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ελαστικά. Εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί από την Renault για τα Conti.eContact σε μεγέθη, 125/80 R 13 και 145/ 80 R 13 για το διθέσιο μοντέλο της μάρκας το Twizzy. Για ακόμα μια φορά υπογραμμίζεται η δυνατότητα της Continental να ανταποκρίνεται πολύ ευέλικτα σε συγκεκριμένες επιθυμίες των πελατών της, για ελαστικά τα οποία κατασκευάζονται βάσει προδιαγραφών και ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του εκάστοτε μοντέλου.