H Toyota θέλει να πάρει το ρεκόρ της Porsche στο Nurburgring


Το αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Toyota στο WEC πιστεύει ότι το δικό τους αυτοκίνητο μπορεί να καταρρίψει το απίστευτο ρεκόρ της Porsche στο Ring.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/8/2019

Όταν η Porsche εγκατέλειψε το Πρωτάθλημα Αντοχής και την κατηγορία LMP1 αποφάσισε να εξελίξει μία ειδική έκδοση της 919 Hybrid με λιγότερο βάρος, περισσότερη ισχύ και διαφορετική αεροδυναμική, για να κυνηγήσει τον απόλυτο χρόνο στο Nurburgring. Τελικά κατάφερε να κάνει ένα εκπληκτικό 5:19.546, κατεβάζοντας το μέχρι τότε ρεκόρ του Stefan Bellof που κρατούσε από το 1983.

Σε ερώτηση που έγινε από την ιστοσελίδα Motorsport.com ο υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας της Toyota στο πρόγραμμα LMP1  Rob Leupen πιστεύει ότι μία αντίστοιχη προσπάθεια της Toyota με ένα ειδικά εξελιγμένο και χωρίς περιορισμούς TS050Hybrid θα μπορούσε να εκτοπίσει την Porsche από την κορυφή.

"Θα ήθελα να το δοκιμάσω" είπε, "θα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικό, πιστεύω ότι το αυτοκίνητό μας είναι πιο γρήγορο από την Porsche στην Nordschleife". Δυστυχώς όπως είπε προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο από την πλευρά της εταιρίας, μιας και χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο budget για να γίνει αυτό.

Η φετινή σεζόν του WEC είναι η τελευταία που θα περιλαμβάνει την κατηγορία LMP1 η οποία θα αντικατασταθεί με τη νέα και αρκετά υποσχόμενη των Hypercars.

Αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να ολοκληρώσει την καριέρα του το πολύ επιτυχημένο TS050 πριν αναλάβει να εκπροσωπεί την ιαπωνική εταιρία το δικό της hypercar GR Super Sport μαζί με αυτοκίνητα όπως η Aston Martin Valkyrie και πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν στην πορεία.