H VW δίνει 9.000 ευρώ για αλλαγή παλαιών diesel


Το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει σε 15 πόλεις θα επεκταθεί στο συνολο της Γερμανικής επικράτειας με ένα πολύ ισχυρό οικονομικό κίνητρο. 
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/1/2019

Σε μία κίνηση που μοιάζει προδιαγεγραμμένη από καιρό (λόγω και της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων των diesel) η VW σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα επιδοτήσεων που ισχύει για τα παλιά μοντέλα με πετρελαιοκινητήρες και πέρα από τις 15 πόλεις που γίνεται σήμερα, σε ολόκληρη την Γερμανία.

Καθώς οι πωλήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων πιέζονται από τις απαγορεύσεις σε περισσότερα πλέον σημεία στην επικράτεια της Γερμανίας, η VW (αλλά και όλοι οι κατασκευαστές) εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν κίνητρα για τα Euro4 και Euro5 μοντέλα, με στόχο να αγοραστούν καινούργια αυτοκίνητα.

Ήδη από τον Οκτώβριο η VW είχε δηλώσει ότι θα έδινε οικονομικά κίνητρα για όσους οδηγούσαν σε απόσυρση μοντέλα από Εuro1 έως Εuro 4. Αυτό ίσχυσε τελικά για 15 πόλεις, όμως σύμφωνα με την Bild θα επεκταθεί, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσό της τάξης των 9,000 ευρώ για κάθε όχημα.

Αυτό είναι ένα ακόμα κίνητρο μετά την απόφαση όλων των γερμανικών εταιριών να προσφέρουν 3.000 ευρώ για όσους ήθελαν να αναβαθμίσουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους με σύγχρονο software και φίλτρα στην εξάτμιση, όμως τελικά αυτό το μέτρο κρίθηκε μη αποτελεσματικό.