Hyundai Santa Fe: Το ασφαλέστερο SUV


Την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών εταιριών των ΗΠΑ, για την ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους (IIHS), απέσπασε το Hyundai Santa Fe. Το κορεάτικο SUV, κατέκτησε τη διάκριση αυτή, ανάμεσα σε 10 οχήματα ελευθέρου χρόνου, όπως τα Jeep Wrangler και Cherokee, Toyota Rav-4, Honda CRV, Ford Escape και Subaru Forester.
  • 25/5/2001
Την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών εταιριών των ΗΠΑ, για την ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους (IIHS), απέσπασε το Hyundai Santa Fe. Το κορεάτικο SUV, κατέκτησε την διάκριση αυτή ανάμεσα σε 10 οχήματα ελευθέρου χρόνου, όπως τα Jeep Wrangler και Cherokee, Toyota Rav-4, Honda CRV, Ford Escape και Subaru Forester. Μόνο το τελευταίο πλησίασε τις επιδόσεις του Santa Fe, με 4 βαθμολογικές μονάδες έναντι 5 του μοντέλου της Hyundai.
Πιο συγκεκριμένα, στην πλαγιομετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 62χλμ/ώρα, το Santa Fe αξιολογήθηκε πολύ υψηλά, ενώ κορυφαία βαθμολογία δόθηκε για τον κλωβό ασφαλείας, τα προσκέφαλα, αλλά και τα υπόλοιπα γνωρίσματα προστασίας και αποφυγής τραυματισμού στα πόδια και το στήθος των επιβατών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της IIHS, Brian O'Neill, το Santa Fe είχε την μικρότερη παραμόρφωση στον θάλαμο επιβατών, με αποτέλεσμα ο χώρος γύρω από τα ανδρείκελα των δοκιμών να έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση μετά τη δοκιμή σύγκρουσης.