Ιδού η «μετενσάρκωση» της CC8S, η Koenigsegg CC850 (video)


Δύο δεκαετίες μετά την Koenigsegg CC8S, η σουηδική εταιρεία κυκλοφορεί την CC850, τον πνευματικό διάδοχο του πρώτου μοντέλου παραγωγής της.

  • 21/8/2022

Η Koenigsegg CC8S ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που έβγαλε στους δρόμους η σουηδική μάρκα. Για ν α τιμήσει την επέτειο των 20 ετών από την κυκλοφορία εκείνου του αυτοκινήτου, η εταιρεία του Christian von Koenigsegg παρουσίασε την CC850.

Σχεδιαστικά, μοιάζει αρκετά στις γραμμές και τη φιλοσοφία με την πνευματική προκάτοχό της, ενώ το '50' στην ονομασία της υποδηλώνει πως μόλις 50 εξ αυτών θα κατασκευαστούν - και φυσικά αναμένεται να γίνουν sold-out σε χρόνο ρεκόρ.

Διαθέτει, επίσης, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι ένα hypercar του 2022 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η Koenigsegg το ονομάζει TWMPAFMPC (The World’s Most Powerful And Fastest Manual Production Car), που σημαίνει «το πιο δυνατό και γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων», τονίζοντας έτσι πόσο δύσκολο είναι στη σύγχρονη εποχή να τοποτηθεί χειροκίνητο κιβώτιο λόγω περιορισμών που θέτουν οι νόμοι κι άλλων παραγόντων.Είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, αλλά έχει δεχτεί τροποποιήσεις για να έχει έξι σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, η CC850 αποδίδει 1385 hp και 1385 Nm ροπής, ενώ δέχεται καύσιμο Ε85, και ζυγίζει 1385 κιλά - το νούμερο αυτό επαναλαμβάνεται μάλλον για λόγους συμμετρίας...

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης: