Ιστορική συμφωνία Toyota - Ford για υβριδικά συστήματα


Η Tοyota Motor Corporation (TMC) και η Ford Motor Company (FMC) ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνίες παραχώρησης αδειών ταυτόχρονης χρήσης υβριδικών συστημάτων και συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων.
  • 12/3/2004
&00 Η Tοyota Motor Corporation (TMC) και η Ford Motor Company (FMC) ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνίες παραχώρησης αδειών ταυτόχρονης χρήσης υβριδικών συστημάτων και συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η παραχώρηση άδειας από την TMC για χρήση πατέντων τεχνολογίας ελέγχου υβριδικών συστημάτων στο υπό εξέλιξη υβριδικό σύστημα της FMC.
Η FMC έχει δεσμευτεί για συνεχή βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, και προσπαθεί να επιτύχει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις, η ασφάλεια, τα χαρακτηριστικά και η άνεση σε σχέση με τις προσδοκίες των πελατών.
Το υβριδικό σύστημα της FMC θα έχει πάνω από 100 πατέντες, και η FMC θα λανσάρει μία υβριδική-ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς SUV Escape, του πρώτου υβριδικού SUV, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο καλοκαίρι.
Η TMC, λανσάροντας το Toyota Prius ως το πρώτο υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο το 1997, το οποίο έχει πωλήσει πάνω από 200,000 υβριδικά οχήματα παγκοσμίως, έχει δεσμευτεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και επιδιώκει ανοιχτά μία πολιτική ευρείας ανταλλαγής περιβαλλοντικών τεχνολογιών.
Το 2002, για παράδειγμα, η TMC και η Nissan Motor Co. Ltd. συμφώνησαν για μία μακροχρόνια, συνεχή ανταλλαγή υβριδικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης και μιας τεχνικής συνεργασίας.
Τα υβριδικά οχήματα, που χαρακτηρίζονται πρωτίστως για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στον τομέα των καθαρών εκπομπών ρύπων και τη χαμηλή παραγωγή CO2, εξελίσσονται τώρα και για τις οδηγικές τους επιδόσεις. Επομένως, η ζήτησή τους αυξάνεται, καθώς αποτελούν μία άκρως ελκυστική πρόταση για το νέο αιώνα.

Παραχώρηση άδειας
Ταυτόχρονα, οι εταιρίες TMC και FMC κατέληξαν σε μία συμφωνία που καλύπτει την παραχώρηση άδειας χρήσης για μια σειρά πρωτότυπων τεχνολογιών επεξεργασίας καυσαερίων με στόχο τους χαμηλότερους ρύπους σε κινητήρες φτωχού μίγματος.
Οι άδειες χρήσης των τεχνολογιών αυτών της TMC που παραχωρήθηκαν στη FMC και στις εταιρίες του ομίλου της Ford, περιλαμβάνουν το σύστημα τριοδικού καταλυτικού μετατροπέα της TMC για τη μείωση της συσσώρευσης οξειδίων του αζώτου (NOx) με εφαρμογή στους κινητήρες φτωχού μίγματος, όπως είναι οι βενζινοκινητήρες ή οι πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού.
Αντίστοιχα οι άδειες χρήσης των τεχνολογιών της FMC, που παραχωρήθηκαν στην TMC και στον όμιλο εταιριών της TMC, περιλαμβάνουν την τεχνολογία ελέγχου οξειδίων του αζώτου NOx και Άμεσου Ψεκασμού με Ανάφλεξη μέσω σπινθήρα [Direct Injection Spark Ignition (DISI)].
Η Toyota και η Ford σκοπεύουν να προωθήσουν τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες τους - τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και παραχωρώντας άδειες χρήσης τους σε όσους κατασκευαστές θελήσουν να προβούν σε εφαρμογή τους-θέλοντας να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην προστασία και διατήρηση του παγκόσμιου περιβάλλοντος.

e-go.gr