Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής


Η Κia Motors Corporation (KMC) πραγματοποίησε την τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στην Ζιλίνα της Σλοβακίας συνολικής επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Kia Motors κος K.J. Yoon και ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας κος Pavol Rusko.
  • 14/4/2004
&00 Η Κia Motors Corporation (KMC) πραγματοποίησε την τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στην Ζιλίνα της Σλοβακίας συνολικής επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Kia Motors κος K.J. Yoon και ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας κος Pavol Rusko.
Το νέο εργοστάσιο της ΚΙΑ θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 166 εκταρίων. Στο εργοστάσιο θα απασχολούνται 2.800 εργαζόμενοι και θα προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από προμηθευτές συνεργαζόμενους με την ΚΙΑ, όπως η Hyundai Mobis.
Όλα τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο θα πωλούνται αποκλειστικά στην Ευρώπη μέσω του ευρωπαικού δικτύου αντιπροσώπων της ΚΙΑ. Στο νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται τα νέα μοντέλα που σχεδιάζονται ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά και τα οποία βρίσκονται σήμερα στο στάδιο εξέλιξης: το νέο μοντέλο στην κατηγορία Β και το νέο μοντέλο στην κατηγορία C. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2006, με δυνατότητα παραγωγής 200.000 οχημάτων ετησίως και με σχεδιασμό επέκτασης σε 300.000 οχήματα ετησίως.
Ο σχεδιασμός νέων προϊόντων και άλλες υπηρεσίες του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης θα πραγματοποιούνται κύρια στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας με υποστήριξη από το κεντρικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στην Κορέα.

Σύγχρονα μέσα
Το νέο εργοστάσιο της Κia Motors στην Σλοβακία θα χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους για την κατασκευή αυτοκινήτων σύμφωνα με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και παραγωγικότητας.
"Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την συνεργασία της Kia Motors με τη Δημοκρατία της Σλοβακίας, και για τους Ευρωπαίους καταναλωτές των οποίων η αυξανόμενη ζήτηση για τα προιόντα μας μας οδήγησε στην κατασκευή του νέου εργοστασίου" τόνισε ο κος Yong-Hwan Kim Πρόεδρος Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Kia Motors.
"Η συνεργασία αυτή θα είναι εποικοδομητική τόσο για την ΚΙΑ όσο και τους πολίτες της Δημοκρατίας της Σλοβακίας. Με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου εργοστασίου, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την εισοδό μας στις πρώτες 5 αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως μέχρι το 2010".
Ο υπουργός οικονομικών της Δημοκρατίας της Σλοβακίας κος Pavol Rusko δήλωσε: Η απόφαση της Kia Motors να επενδύσει στην Σλοβακία αποδεικνύει την σωστή κατεύθυνση των οικονομικών αλλαγών για βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών στην Σλοβακία. Αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας επένδυση που θα μειώσει την ανεργία, θα προσελκύσει επιπλέον επενδυτικά κεφάλαια και θα συνδράμει στην αναβάθμιση της Σλοβακίας σε διεθνές επίπεδο.

e-go.gr