Ξεκίνησε η παραγωγή του εντυπωσιακού hypercar των 1.100 PS – Δείτε την τιμή του (video)


Οι πρώτες 4 μονάδες της Delage D12 είναι ήδη έτοιμες, ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιπες 26 που θα ολοκληρώσουν την παραγωγή. Δείτε το αυτοκίνητο εν δράσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DELAGE
  • 18/10/2023

Η Delage ιδρύθηκε το 1905, αποτελώντας έναν σημαντικό κατασκευαστή αυτοκινήτων για την πίστα, ολοκληρώνοντας την παραγωγή το 1954, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και ιδιαίτερα χαμηλής ζήτησης. Το 2019, η εταιρεία επανιδρύθηκε, με τη νέα διεύθυνση να δίνει μια φρέσκια πνοή και ανανεωμένο χαρακτήρα, παρουσιάζοντας ένα υβριδικό hypercar ονόματι D12.

Τώρα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Laurent Tapie, ο οποίος μίλησε στο βρετανικό Autocar, η D12 έχει ήδη περάσει στην παραγωγή, με την κατασκευή 4 εκ των 30 μονάδων να έχει ολοκληρωθεί. Η συναρμολόγηση θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Delage στο Magny-Cours της Γαλλίας, με τον ίδιο τον Tapie να αναφέρει ότι η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια.

Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας κινητήρας V12 χωρητικότητας 7,6 L, ο οποίος συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 1.100 PS και 1.076 Nm ροπής. Το σασί είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, ενώ η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει μόνο τον οδηγό.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, εκτός από την 'contractive' ανάρτηση, η οποία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με εκείνη που χρησιμοποιούσε η McLaren στην F1 κατά τη δεκαετία του '90, είναι σίγουρα η τιμή της D12, η οποία θα ανέρχεται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας μια θέση στη λίστα με τα 50 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Δείτε την Delage D12 εν δράσει...