Land Rover Trophy, μία γεύση από τα παλιά Camel Trophy! (βίντεο)


Οι μεγαλύτεροι θα θυμόσαστε οπωσδήποτε εκείνους τους θρυλικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με τα κίτρινα Land Rover. Ε, μία εσάνς αυτής της ιστορίας πάει να αναβιώσει η βρετανική φίρμα.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 14/2/2021

Όχι, δεν θα επαναληφθεί το Camel Trophy. Τιμώντας όμως την ιστορία της -και τα 70 χρόνια του Defender- η Land Rover Classic σκοπεύει να κατασκευάσει 25 οχήματα Defender Works V8 Trophy, τα οποία και θα πάρουν μέρος σε μια ειδική εκδήλωση περιπέτειας, στο κάστρο Eastnor, εντός του 2021.

Τα αυτοκίνητα αυτά δεν βασίζονται επάνω στο νέο Defender αλλά στο παλιό. Έχουν μάλιστα δεχτεί αρκετές φροντίδες από τους μηχανικούς της φίρμας, ώστε να αξίζουν το χρωματισμό, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και μέρες δόξας. Οι 25 συνολικά ενδιαφερόμενοι, που θα επιλεγούν, μπορούν να επιλέξουν εάν προτιμούν το «κοντό» 90άρι ή το πιο μακρύ 110. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό θα εφοδιάζεται με έναν πεντάλιτρο V8 βενζινοκινητήρα, απόδοσης 405 ίππων και 515 Nm!

Το μενού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ενισχύσεις στη δομή του αμαξώματος, εργάτη μπροστά, σχάρα οροφής, snorkel και προετοιμασία για υδάτινα κωλύματα, ελαστικά για λάσπη, σπορ καθίσματα της Recaro και πολλά ακόμα καλούδια, που θα έκαναν ευτυχή κάθε φίλο του αυθεντικού off road.

Ενημερωτικά, τα αυτοκίνητα θα παραγγελθούν, θα ετοιμαστούν και οι ιδιοκτήτες τους θα τα οδηγήσουν για πρώτη φορά σε ένα ειδικό event, διάρκειας τριών ημερών, στο περίφημο Eastnor Castle του Herefordshire, το σπίτι της Land Rover. Οι τιμές, βέβαια, δεν είναι ευκαταφρόνητες, αφού ξεκινούν άνω των 220.000 ευρώ. Για όποιον όμως έχει την οικονομική επιφάνεια -και θέλει να βιώσει κάτι από την εποχή των θρυλικών Camel Trophy- αυτό αποτελεί μονόδρομο.