Λευκάδα-Αθήνα σε 3 ώρες και 20 λεπτά: Δείτε το video από τον νέο αυτοκινητόδρομο


Την κατασκευή του οδικού άξονα έχει αναλάβει η Mytilineos, το μήκος είναι 48,5 km, διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου.

  • ΦΩΤΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ/ FACEBOOK
  • 19/12/2023

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την παράδοση και του τελευταίου τμήματος μίας σημαντικής οδικής αρτηρίας για την δυτική Ελλάδα, της Αμβρακίας Οδού. Η παράδοση του έργου θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου και η αποκάλυψη έγινε από τα χείλη του υφυπουργού Υποδομών κ. Νίκου Ταχιάου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιωάννινα.

Την κατασκευή του οδικού άξονα έχει αναλάβει η Mytilineos, το μήκος του είναι 48,5 km, διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται ως έργο προαίρεσης, που έχει ενεργοποιηθεί, η απευθείας σύνδεση της απόληξης του οδικού άξονα Άκτιο–Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίο.

Μόλις το έργο δοθεί στην κυκλοφορία υπολογίζεται ότι η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα θα μειωθεί περίπου σε 3 ώρες και 20 λεπτά ενώ θα μειωθούν αντίστοιχα και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί τα 17 km στην Παράκαμψης της Αμφιλοχίας βοηθώντας σημαντικά το κέντρο της πόλης να απαλαχθεί από μεγάλο κομμάτι της κυκλοφορίας των οχημάτων από και προς τη δυτική ακτή και τα νησιά του Ιονίου.

Ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς δημοσίευσε video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διασχίζει το τελευταίο κομμάτι της Αμβρακίας Οδού όπου τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία.