Μάθημα ζωής από τον Zanardi (VIDEO)


Συγκίνησε ο iron man με τις αποκαλύψεις για το ασύλληπτο ατύχημά του!

  • 18/3/2015

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2014, η BMW δειξιώθηκε τους προσκεκλημένους ανά τον κόσμο δημοσιογράφους στο εμφατικό Welt του Μονάχου.

Εκεί παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια που συνοψίζονται στην ηλεκτροκίνηση, την διασυνδεσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, μαζί με τις παραδοσιακές αξίες της εταιρείας, δηλαδή οδηγική απόλαυση και ασφάλεια.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της εταιρείας μας επεφύλασσαν μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ένας guest καλεσμένος προστέθηκε στην παρέα προσδίδοντας μια διαφορετική, πιο ανθρώπινη προσέγγιση στην εκδήλωση.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Alessandro "Alex" Zanardi, τον Ιταλό οδηγό αγώνων που έχασε τα δύο του πόδια σε ένα ασύλληπτο ατύχημα το 2001, στο Lausitz, εν τούτοις δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε έναν πιο δύσκολο δρόμο. Να είναι καθημερινά ο πρωταθλητής της ζωής!

Ήταν τουλάχιστον συγκινητικό να ακούς τις αφηγήσεις του Alessandro, για το πώς συνέβη το ατύχημα, πώς το αντιμετώπισε, ποιά ήταν η εμπειρία του στο νοσοκομείο, αλλά και οι πιθανότητες να ζήσει, όπως και το πώς βρήκε την δύναμη να συνεχίσει το ίδιο μαχητικά την ζωή του.

Ένας, πραγματικός iron man, όπως τον χαρακτηρίζουν, ένας πολύ αθλητικός τύπος που συμμετέχει σε διάφορους αγώνες, από κολύμβηση, μέχρι σε αγώνες με BMW Z4, ακόμη και Παραολυμπιονίκης έχει χριστεί στο handcycle (ποδήλατο για παραπληγικούς αθλητές). Απλά έυγε, για την δύναμη της ψυχής του και το χαμόγελό του...

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Dr Ian Robertson, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG (υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκεντινγκ), ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το θέμα του αδιεξόδου της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή αγορά και είναι στην ευθύνη των πολιτικών να βρουν την λύση.

«Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, είναι δική τους αποστολή να φθάσουν σε θετική κατάληξη. Υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, υπάρχουν δυνατές και αδύναμες οικονομίες. Όλες όμως μαζί συνθέτουν μία αγορά που είναι αντίστοιχη αυτής της Αμερικής ή της Ασίας», τόνισε ο κ. Robertson.

Ανάμεσα σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν για την αυτόνομη οδήγηση (η μηχανή δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον άνθρωπο δήλωσε χαρακτηριστικά), αλλά και την ηλεκτροκίνηση (δηλώνει υπέρμαχος), σε ερώτησή μας για το εάν πλησιάζει το τέλος των κινητήρων ντήζελ στην Ευρώπη, μας απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά στους κινητήρες προδιαγραφών Euro6, όπου είναι πολύ εξελιγμένοι τόσο σε θέματα θορύβου, όσο και εκμπομπών ρύπων».