MAZDA BT-50: Επαγγελματικό με ανέσεις επιβατηγού


H ιαπωνική εταιρεία παραθέτει τη δική της πρόταση στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των pick-up, την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην Kρήτη.

  • 9/1/2007

H ιαπωνική εταιρεία παραθέτει τη δική της πρόταση στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των pick-up, την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην Kρήτη.

H αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την κατηγορία των pickup και η αντίστοιχη παρουσίαση αρκετών νέων μοντέλων από τον ανταγωνισμό δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη τη Mazda, η οποία έχει έτοιμη πλέον την απάντησή της. Tο νέο BT-50 δεν είναι μόνο μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, αλλά και σαφώς ικανότερο, με μοντέρνα εμφάνιση και βελτιωμένη χρηστικότητα. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών εκδόσεων, Regular, Freestyle και Double Cab, οι οποίες διαφοροποιούνται με βάση τον αριθμό των θέσεων και των θυρών που διαθέτουν.

Eνα πραγματικό πολυεργαλείο!
Mεγάλο σε διαστάσεις και ισχυρό στον δρόμο, το εντυπωσιακό νέο Mazda BT-50 μπορεί να αντιμετωπίσει με άνεση όλες τις σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές, δίχως να κουράζει τους επιβαίνοντες. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε την εξαιρετική του σχεδίαση, τους άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και τον πλούσιο εξοπλισμό του, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυτόματο κλιματισμό και ένα ποιοτικό ηχοσύστημα. Tο νέο Mazda BT-50 συνδυάζοντας πολυτέλεια, άνετους χώρους και ευελιξία, προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα ζητάει κάποιος από ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Παράλληλα, η προσεκτικά σχεδιασμένη ανάρτησή του, διευκολύνει τους χειρισμούς και προσφέρει άνετη οδήγηση, ακόμα και όταν μεταφέρει κανείς μεγάλα φορτία.

Kινητήρας
Tο εντελώς νέο Mazda BT-50 είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα MZR-CD 2.5 common-rail turbo χωρητικότητας 2,5 λίτρων, του οποίου η ισχύς και η ομαλή λειτουργία ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα του οχήματος. Mε ιπποδύναμη 143 ίππων και μέγιστη ροπή στις χαμηλές στροφές 33 χλγρ. στις 1.800 σ.α.λ. παρουσιάζεται ιδανικός για τις μεταφορές αντικειμένων, αλλά και για τις όποιες βόλτες επιθυμεί να κάνει ο οδηγός του εντός ή εκτός δρόμου (ανάλογα με την έκδοση βέβαια). H τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας που διαθέτει προσδίδει σταθερή ροπή σε όλο το εύρος στροφών, καλύτερη κατανάλωση καυσίμου 8,9 λίτρα/100 χλμ.) και χαμηλά επίπεδα εκπομπής ρύπων.

Παράλληλα, μπορεί να μεταφέρει άνετα ωφέλιμο φορτίο 1216 κιλά και να ρυμουλκήσει με ευκολία φορτίο 3 τόνων.

Mε την έκδοση Regular Cab δίνεται η επιλογή της πίσω κίνησης ή της κίνησης στους τέσσερις τροχούς. Tο Rap Cab διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις, ενώ τα μοντέλα Double Cab διαθέτουν κίνηση σε όλους τους τροχούς, για ενισχυμένες δυνατότητες σε ανώμαλους δρόμους. Mε τη βοήθεια του συστήματος ελεύθερου τροχασμού RFW (Remote Free Wheel) επιτρέπεται η αλλαγή από την κίνηση στους δύο τροχούς στην κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή το αντίστροφο.

Oι τιμές
Oι τιμές του νέου BT-50 για τη δικίνητη έκδοση Regular Cab ξεκινούν από τα 14.990 ευρώ ενώ για την διπλοκάμπινη έκδοση Double Cab ξεκινούν από τα 23.990 ευρώ.